Apple Watch Cellular met instellingen voor mobiel netwerk, mobiele data en dataroaming

Reacties voor: KPN eerste Nederlandse provider met dataroaming op Apple Watch Cellular

KPN ondersteunt per direct dataroaming op de Apple Watch met 4G, zo ontdekte iCulture. Daardoor kun je de mobiele dataverbinding op de Apple Watch ook in het buitenland gebruiken. het is daarmee de eerste Nederlandse provider die het ondersteunt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Hoezo is Vodafone nog steeds onzeker? Ze hebben toch begin deze maand aangekondigd binnenkort nu toch ook echt met een eSim voor de  watch te komen?
    Tweakers-bericht

  2. Loop je nu buiten de EU nu het risico of bijkomende roamingkosten? Zou praktisch zijn als de AW gewoon de roaminginstellingen van je iPhone zou volgen. Dit vergeet ik vast uit te zetten…

  3. @Ronald: Vodafone zegt nog nergens specifiek dat het om de Apple Watch gaat (alleen “smartwatches” in het algemeen). We weten niet wanneer het komt, op welke modellen, met welke voorwaarden, etcetera. We houden nog even een slag om de arm.

  4. Bij mij werkt het nog niet.

  5. Ik blijf het bijzonder vinden dat je moet betalen voor datagebruik op de Apple Watch terwijl de data van je bestaande abonnement wordt gebruikt, waarvoor je al betaald.

    Dit is een digitaal foefje dat commercieel wordt uitgebuit.

  6. Whooohoooo! Het was me inderdaad al opgevallen dat roaming in watchOS instellingen stond sinds versie 10.

    Heel blij dat ik weg bij Vodafone ben en sinds een paar maanden bij KPN mobile.

  7. Ik ben in afwachting van mijn Apple Watch en vroeg me al af hoe dit op vakantie ging idd. Fijn dat dit zo geregeld is. Top KPN!

  8. Leuk dat het kan maar ik vraag me af hoe het zit met de kosten. Het zal niet gratis zijn en ik ben bang voor hoge kosten als je het vergeet uit te zetten.

  9. Ik snap nog steeds niet waarom Simyo het niet aanbiedt. Mijn vrouwtje wacht al een paar jaar op deze feature en heeft ook een ondersteunende watch ervoor.

  10. Zojuist gecheckt in Duitsland: het werkt!

  11. Vodafone roept al vanaf 2019 dat ze de markt volgen en inspringen op de vraag van haar klanten omtrent het gebruik van E-Sim op de Apple Watch… De enige verandering is dat ze de standaard tekst als antwoord iets hebben aangepast.

  12. Prachtig om te zien hoe KPN uit dat diepe dal is gekomen waar het 4 jaar geleden nog in zat en dat terwijl de CEO niet verandert is. Met de verglazing gaat iedere Ziggo abonnee wel inzien dat ze bij KPN altijd beter uit zijn en rap zal Ziggo haar klanten verliezen. Het zal nog lang duren maar de verglazing van Nederland zal een feit worden.

  13. Binnenkort loopt mijn abonnement bij Vodafone af en als er dan nog geen duidelijke communicatie over het ondersteunen van de iWatch is geweest dan ben ik de volgende die Vodafone verlaat. Ik ben die beroerde en klantonvriendelijke wijze van communiceren met klanten helemaal zat.

  14. Vreemd dat je roaming apart aan/uit moet togglen op je Apple Watch. Zou fijn zijn als hij de instellingen van je telefoon over zou kunnen nemen.

  15. Origineel geplaatst door Alyx
    Ik snap nog steeds niet waarom Simyo het niet aanbiedt. Mijn vrouwtje wacht al een paar jaar op deze feature en heeft ook een ondersteunende watch ervoor.

    Simyo is een B aanbieder. Die doen in andere landen ook niet mee. Of deden echt pas jaren later mee.

  16. Origineel geplaatst door Benjamin Kuijten | iCulture.nl

    @Ronald: Vodafone zegt nog nergens specifiek dat het om de Apple Watch gaat (alleen “smartwatches” in het algemeen). We weten niet wanneer het komt, op welke modellen, met welke voorwaarden, etcetera. We houden nog even een slag om de arm.

    Ik zie de optie niet in mijn instellingen. Op de Apple Watch? iOS 17 en WatchOS 10 ook hier

  17. Afgelopen maandag na 23 jaar Wanadoo/Casema/Ziggo overgestapt naar KPN glasvezel met KPN mobiel. Ontzettend tevreden tot nu toe over de diensten. Ziggo is de duurste op het moment. Hetzelfde abonnement waar ik oorspronkelijk 58 euro voor betaalde is door de jaren heen opgelopen tot 78 euro. Daarnaast ben ik de onduidelijkheid over de Apple watch esim ondersteuning vanuit Vodafone meer dan beu. Ik heb jaren met goede hoop zitten wachten tot dit kwam en alvorens een Apple watch met LTE aangeschaft. Het is triest om te zien dat één van de grotere telecom partijen het laat afweten op dit gebied. Kortom, meer dan tevreden met KPN! Zelfs op bepaalde plekken waar ik voorheen geen dekking had met Vodafone, dit nu wel met KPN.

  18. En in België zelfs niet in het binnenland. Enkel Telenet, maar met allerlei restricties.

    Heb al minstens 5 jaar een AW met 4G. Had er nu ook wel eens graag gebruik van gemaakt 🙃

  19. In Oostenrijk werkt het niet.

  20. Vind je totaal overbodig heb ook 4g op de ultra 2 gebruik t niet betaal wel. Stel je bent in het buitenland dan ga je toch niet alleen met je Watch lopen zonder iPhone. Je zal maar net dat mooie plaatje missen. Nee nutteloos die roaming. Ga nooit zonder iPhone de deur uit ( ja alleen m’n kids halen van school).

  21. @Ronald: Wat je zegt want sinds wanneer is een Apple Watch geen smartwatch, @iCulture?

  22. Origineel geplaatst door Guus
    Bij mij werkt het nog niet.

    Hier in Spanje werkt het nog (steeds) niet. Helaas.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.