iCloud-interface Mac 2017

Apple test inloggen bij iCloud.com met gezicht of vinger

Binnenkort op iCloud.com inloggen met je gezicht of vinger? Apple test de functie nu op de iPhone, iPad en Mac. In de beta's van iOS 13, iPadOS 13 en macOS Catalina is het alvast te proberen.

Heb je een van de genoemde beta’s, dan kun je naar iCloud.com in Safari gaan om het zelf te testen. Er verschijnt een nieuwe pop-up met de vraag of je voortaan met je gezicht of vingerafdruk wilt inloggen. Even je vinger op de knop leggen of toestemming voor Face ID geven en je voorkeur is vastgelegd. Ook op MacBooks met Touch Bar of Touch ID-knop moet je je vinger even op de knop leggen. Er is geen goedkeuring via tweefactor-authenticatie nodig.

Inloggen op iCloud.com met Touch ID en Face ID

Bezoek je iCloud.com op een toestel waarop een beta is geïnstalleerd, dan word je doorgestuurd naar de betaversie beta.icloud.com. Je kunt de URL ook handmatig invoeren. Het gebruik van Face ID en Touch ID maakt het gebruik van iCloud.com een stuk veiliger en gemakkelijker dan het handmatig intikken van je wachtwoord (of ophalen vanuit de Sleutelhanger).

iCloud inloggen met Touch ID

Later dit jaar zal je nog vaker via Apple gaan inloggen, dankzij de nieuwe functie Sign in with Apple. Ontwikkelaars kunnen deze functie inbouwen in hun apps, zodat je niet meer bij elke app en dienst een nieuw account hoeft aan te maken en wat makkelijker gebruik kunt maken van een uniek mailadres, dat je ook weer gemakkelijk kunt intrekken.

Bekijk ook

Sign In with Apple: alles over het veilig aanmelden via Apple

Met Sign In with Apple kun je bij diensten en apps inloggen met je Apple-gegevens. Maar wat zijn de voordelen van Sign in with Apple en wat kun je ermee? In dit artikel lees je alles over het aanmelden via Apple in apps en diensten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 juli 2019 om 20:00
Onderwerp
Bron
Bron 9to5Mac
Categorie
iOS
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.