Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

ClassHub laat studenten en docenten hun scherm delen in het onderwijs

Met de nieuwe oplossing ClassHub kunnen docenten en studenten hun scherm delen en apparaten beheren, zodat ze makkelijker kunnen samenwerken in de klas.

ClassHub is een nieuwe oplossing van de makers van AirParrot. De app is bedoeld om het dagelijkse leven van docenten die met iPads, Chromebooks en andere apparaten werken, makkelijker te maken. Zo kan een docent meekijken op het scherm van een scholier of student, zorgen dat een leerling slechts één app kan gebruiken en apps op afstand installeren en verwijderen van alle apparaten.


ClassHub voor het onderwijs

ClassHub: apparaten beheren in het onderwijs

ClassHub wordt gemaakt door Air Squirrels, een bedrijf dat vooral bekend werd door de app AirParrot. Daarmee kun je gemakkelijk je scherm delen met anderen. Terwijl AirParrot is bedoeld voor 1-op-1 communicatie tussen twee mensen, is ClassHub duidelijk bedoeld voor een grotere groep. Het moet het beheren van apparaten en het samenwerken binnen een klas makkelijker maken. ClassHub laat docenten meekijken op het scherm van een student en geeft ze de mogelijkheid om bepaalde content en berichten naar een toestel te sturen, bijvoorbeeld een handout of syllabus.

ClassHub op een MacBook

Verschil met Apple Classroom

Docenten krijgen met ClassHub een centraal platform om de toestellen van studenten te bekijken en te beheren, waarbij het platform niet uitmaakt. Daarmee verschilt ClassHub duidelijk van Apple Classroom, een soortgelijke dienst voor het beheren van apparaten. Met Classroom kun je alleen iPads beheren, terwijl ClassHub geschikt is voor iPhone, iPad, Chromebook, Surface Pro, Mac en Windows. Vooral als scholen hun studenten de mogelijkheid geven om hun eigen toestellen mee te brengen, kan dat handig zijn. Al kun je je afvragen of het in dat geval wel wenselijk is dat een docent zomaar apps kan installeren en weghalen.

Bekijk ook

Dit gaat iOS 9.3 betekenen voor docenten en scholieren in het onderwijs

iOS 9.3 bevat veel nieuwe functies voor het onderwijs. Welke nieuwe apps en software zijn onderweg naar docenten en scholieren die gebruik maken van iPads?

Met ClassHub kunnen IT-beheerders van een school of universiteit ook de status van elk apparaat opvragen. De oplossing bestaat uit drie onderdelen: een dashboard voor docenten, een webportaal voor IT-beheerders en een app voor studenten. Vooral het schermdelen tussen docent en studenten kan handig zijn, omdat een student zijn specifieke vraag of oplossing dan makkelijker aan de hele groep kan voorleggen. De vraag is alleen in hoeverre dit soort oplossingen ook in Nederland zullen aanslaan. Van Apple’s Classroom hebben we een jaar na de aankondiging weinig meer gehoord.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.