iPhone 8 met edge-scherm

‘iPhone 8 heeft gebogen scherm zoals Samsung Galaxy Edge’

De iPhone 8 krijgt volgens nieuwe bronnen een scherm met gebogen randen, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Edge-modellen. Naast dit nieuwe OLED-model komen er nog twee andere iPhones met LCD-schermen.

Hoewel er laatst berichten waren dat de iPhone 8, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen gebogen schermranden krijgt, is dit volgens The Wall Street Journal juist wel het geval. De krant bericht nu dat de iPhone 8 een curved OLED-scherm krijgt, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Edge-toestellen.

iPhone 8 met edge-scherm

‘iPhone 8 met gebogen schermrand zoals Samsung Galaxy Edge’

Vorige week kwam TrendForce met het bericht dat de iPhone 8 komt met 64GB en 256GB aan opslag, maar ook dat de iPhone 8 geen gebogen schermrand krijgt. Apple zou besloten hebben om dit te schrappen, vanwege problemen en tegenvallende prestaties. The Wall Street Journal meldt nu het tegenovergestelde. Samsung zou de producent zijn van deze gebogen OLED-schermen. Niet verwonderlijk, aangezien Samsung ook zelf gebruikmaakt van een gebogen OLED-scherm in de Samsung Galaxy Edge-toestellen.

Behalve het nieuwe iPhone 8-model met OLED-scherm, komt Apple ook nog met twee andere LCD-modellen. The Wall Street Journal gaf daar verder geen details over, maar bevestigt wel de komst van deze twee modellen. Verder zou Apple ook updates uitvoeren voor de bijgeleverde accessoires. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over USB-C voor de oplaadkabel, al noemt The Wall Street Journal dit als alternatief voor de Lightning-aansluiting. Er zijn nog geen eerdere berichten geweest dat de Lightning-aansluiting gaat verdwijnen en het lijkt ons ook heel erg onwaarschijnlijk. Het zou logischer zijn als Apple voor het andere uiteinde overstapt van USB-A naar USB-C.

Apple gaat de nieuwe iPhone 8 in september aankondigen, mogelijk dus samen met nog twee andere iPhone-modellen. Naast het gebogen OLED-scherm zou het toestel ook een functiepaneel en een 3D-camera krijgen. Laatstgenoemde kan gebruik worden voor gezichtsherkenning en als irisscanner.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2017, 9:56
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.