Chat eenvoudig via WhatsApp en Telegram in nieuwe Opera-browser

Compleet vernieuwde Opera-browser geeft snelle toegang tot WhatsApp en Telegram

Internetbrowser Opera is volledig vernieuwd. De nieuwe browser is geïnspireerd op conceptbrowser Neon met een fris nieuw uiterlijk en bevat standaard populaire berichtendiensten zoals WhatsApp, Facebook Messenger en Telegram.

Opera introduceert volledig vernieuwde browser voor Mac, Windows en LinuxOpera heeft woensdag zijn internetbrowser voor macOS, Windows en Linux compleet vernieuwd. De nieuwe browser, die de codenaam ‘Reborn’ mee kreeg, combineert volgens de browsermaker het beste van de conceptuele browser Neon met het gemak van snelle toegang tot WhatsApp, Facebook Messenger en Telegram.

Geïnspireerd door Opera Neon

Begin dit jaar introduceerde het bedrijf Opera Neon, een experiment om een internetbrowser van de toekomst te ontwikkelen. Hierin stond een nieuwe manier van navigeren centraal met meer animaties en een zijbalk voor snelle toegang tot bepaalde acties. De vernieuwde Opera-browser laat duidelijk inspireren door Neon, al zijn niet alle functies overgenomen. Volgens Opera zijn vooral de beste functies van Neon inbegrepen, zoals de snelle toegang tot berichtendiensten.

WhatsApp, Facebook Messenger en Telegram ingebouwd
Tegelijkertijd browsen en chatten is volgens Opera ingewikkeld en verre van efficiënt, omdat je voortdurend tussen tabbladen moet wisselen. In de nieuwe Opera-browser zijn berichtendiensten dan ook volledig ingebouwd. Het idee is dat je direct toegang hebt tot de webversies van WhatsApp, Facebook Messenger en Telegram. Die kun je als overlay over je bestaande tabbladen weergeven voor een snelle blik of vastzetten zodat je tegelijkertijd kan browsen en zicht hebt op wat er in de chat gebeurt. Standaard worden alleen WhatsApp en Facebook Messenger weergegeven, maar door de startpagina aan te passen kun je zelf diensten in- en uitschakelen.

Nieuw uiterlijk met thema’s
Zoals je mag verwachten van een browser met codenaam ‘Reborn’ is ook het uiterlijk op de schop gegaan met onder meer vernieuwde iconen en speelse animaties. De nieuwe gebruikersinterface is versimpeld en verfijnd en oogt ook moderner. Bovendien is het uiterlijk nu consistenter over de verschillende platformen. In macOS voelt de browser alleen wel minder ‘native’ aan, maar dat is een klein detail. Waar Opera Neon gebruikmaakte van transparantie en je eigen bureaubladachtergrond, kun je in de nieuwe browser zelf achtergronden kiezen. Ook wissel je nu tussen een donker en een licht thema.

Wissel tussen licht en donker thema in Opera Reborn

Veiligheid en performance
Ook op het gebied van veiligheid en performance zet Opera een aantal stappen. Zo toont de browser een waarschuwing als je je creditcard-gegevens of wachtwoord invult op een onbeveiligde site. Ook is de ingebouwde advertentieblocker verder verbeterd. Als je de adblocker aan- of uitzet wordt de pagina automatisch herladen en je kan helemaal zelf bepalen welke blocklijsten gebruikt mogen worden. De browser heeft ook een ingebouwde VPN en een stand voor batterijbesparing.

De vernieuwde Opera-browser is gratis te downloaden voor Mac, Windows en Linux.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2017, 11:30
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen opera, webbrowser
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.