Amazon Echo in woonkamer

‘Apple’s Siri-speaker bedient lampen, sloten en gordijnen, nu in prototypefase’

Apple zou nog steeds druk bezig zijn met haar eigen Siri-speaker. Volgens bronnen kun je hiermee apparaten in huis bedienen. Het product is al ruim twee jaar in ontwikkeling en bevindt zich nu in de prototypefase.

Amazon Echo in woonkamer
Een paar maanden geleden gingen de geruchten dat Apple een slimme Siri-speaker voor in huis in ontwikkeling had en nu blijkt uit bronnen dat Apple hard op weg is met de ontwikkeling van deze speaker. De speaker zou inmiddels in de prototypefase beland zijn en laat je allerlei voorwerpen in huis bedienen, zoals sloten, lichten en gordijnen.

Apple’s eigen Amazon Echo-concurrent

Apple wil met deze speaker een concurrent worden voor de Amazon Echo. Apple heeft de exacte plannen voor de speaker nog niet afgerond, waardoor het project uiteindelijk nog geannuleerd kan worden. Het project is in ieder geval meer dan twee jaar geleden opgestart. Mocht deze nieuwe speaker daadwerkelijk verschijnen, dan is dit het eerste nieuwe product van Apple sinds de aankondiging van de Apple Watch in 2014. Google heeft zelf al zijn eigen Amazon Echo-concurrent aangekondigd in de vorm van Google Home. Apple zou zich op meerdere manieren willen onderscheiden van de concurrenten.

Apple’s eigen speaker zou uitgerust zijn met een meer geavanceerde microfoon en speakertechnologie. Ook zou hij uitgerust worden met gezichtsherkenning, een eigenschap die eerder al genoemd werd in het geruchtencircuit. De speaker zou voornamelijk gebruikt worden om veel van de Siri-functies van de iPhone en iPad over te nemen, zoals het voorlezen van emails, afspelen van muziek via Apple Music of het versturen van tweets en sms-berichten. Volgens bronnen zou Apple de speaker jou ook kunnen herinneren om vanuit huis te vertrekken om op tijd aan te komen bij een geplande afspraak.

De functies van de nieuwe speaker zouden eerst geïntegreerd worden in een nieuwe Apple TV, maar deze plannen werden later geschrapt. Hierdoor kan de huidige Apple TV alleen voor tv-specifieke taken met Siri uitvoeren. Wel werd er in tvOS 10 HomeKit-ondersteuning toegevoegd. De nieuwe Siri-speaker zou nu getest worden in de huizen van Apple-engineers. Hoewel dit geen indicatie is wanneer het product op de markt kan verschijnen, werd de Apple TV met Siri-ondersteuning een jaar voor de lancering voor het eerst uitvoerig getest.

Verbeteringen gepland voor Siri op iPhone en iPad

Apple zou daarnaast ook Siri op de iPhone en iPad verder willen verbeteren. Onder de codenaam “Invisible Hand” wil Apple dat je je iPhone en iPad volledig kunt bedienen met Siri. Het zou daardoor niet nodig hoeven zijn om een app te openen of om Siri te activeren. Een voorbeeld dat gegeven werd is dat je op je iPhone met je stem een webpagina kunt openen en deze meteen kunt delen met een vriend, zonder dat je hier de Siri-interface voor hoeft op te vragen. Ook het printen van documenten moet met een simpele stemcommando mogelijk zijn. Apple denkt er ook over na om deze functie open te stellen voor externe apps. Al deze plannen zouden binnen nu en drie jaar werkelijkheid moeten zijn. In iOS 10 is Siri al meer open dan voorheen, waardoor externe apps als WhatsApp werken met de slimme assistent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2016, 14:32
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen homekit, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.