Google Home

‘Apple legt laatste hand aan Siri-speaker’

Apple zou de laatste hand leggen aan het design van de Siri-speaker, een slimme speaker voor thuis die ook AirPlay ondersteunt. Dat zegt een bekende geruchtenverspreider op Twitter.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple zou bijna klaar zijn met de slimme speaker, die moet concurreren met Amazon Echo en Google Home. Het design van de Siri-speaker is bijna af, zo zegt de bekende geruchtenverspreider Sonny Dickson. Het is daarom verstandig om nog een slag om de arm te houden. Toch weten we één ding zeker: een goed appeltje zoals op de foto hieronder zal het vast niet worden.


Update 6 juni 2017: Inmiddels is de HomePod aangekondigd door Apple. In ons HomePod dossier vind je alle informatie over specs, functies, releasedatum en meer.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/homepod/

Apple-speaker

Update 28 april: Nog wat meer informatie over Apple’s Siri-speaker:

  • De speaker zou intern de codenaam B238 hebben.
  • De speaker zou eruit zien als een Mac Pro met taps toelopende bovenkant, met ingebouwde knoppen.
  • Een bron binnen Apple zou gezegd hebben dat de speaker klein en dik is, zoals Google Home.
  • Het gaatjespatroon van de speaker zou bijna de hele speaker bedekken.
  • Mogelijk wordt de speaker tijdens WWDC 2017 onthuld.

Google Home

Design van Apple’s slimme speaker bijna af

Dickson zegt dat Apple bezig is met de laatste designschetsen voor de Siri-speaker. Het apparaat zal op de markt verschijnen als een ‘apparaat dat werkt met Siri en AirPlay’. Dat wekt de indruk dat je er zowel opdrachten mee kunt uitvoeren als muziek mee afspelen. De speaker zou werken op een variant van iOS in combinatie met Beats-technologie.

Dickson geeft niet aan wat zijn bronnen zijn, maar heeft het in het verleden wel eens bij het juiste einde gehad. Er zijn al een tijdje geruchten dat Apple zou werken aan een slimme speaker op basis van Siri-technologie. De Amazon Echo en de bijbehorende Alexa-technologie blijkt een hit onder (Amerikaanse) consumenten en steeds meer fabrikanten bouwen ondersteuning voor Alexa in. Via het apparaat kun je allerlei slimme apparaten in huis aansturen met je stem, van koffiemachines tot raambekleding.

Speaker met Siri en AirPlay

Een Siri-speaker zou een logische uitbreiding zijn op het aanbod van Apple. De Siri-assistent sluit er ook goed op aan. Via HomeKit (dat al met Siri) werkt zou je alle aangesloten apparaten kunnen besturen aan de hand van scenes en opdrachten. Zo kun je bijvoorbeeld de lampen in huis bedienen of informatie opvragen over het weer en de afspraken die voor een bepaalde dag in je agenda staan. Verder zou de speaker ook AirPlay ondersteunen voor het afspelen van muziek.

Bekijk ook

'Apple's Siri-speaker bedient lampen, sloten en gordijnen, nu in prototypefase'

Apple zou nog steeds druk bezig zijn met haar eigen Siri-speaker. Volgens bronnen kun je hiermee apparaten in huis bedienen. Het product is al ruim twee jaar in ontwikkeling en bevindt zich nu in de prototypefase.

Amazon Echo speaker

Het zal spannend worden of Apple de Siri-speaker al tijdens de WWDC 2017 aankondigt. Die ontwikkelaarsconferentie staat meestal in het teken van software, maar als de speaker afhankelijk is van nieuwe iOS-functies, zou het een goede match zijn.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 28 april: Codenaam en andere aanvullende info toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.