Apple Security

Apple Platform Security: zo heeft Apple de beveiliging geregeld

Nieuwe beveiligingsgids van Apple

Heb je altijd alles willen weten over de beveiliging van iOS en alle andere platformen, dan staat er nu een 157 pagina's tellend PDF-document voor je klaar. Ook heeft Apple de webpagina's over beveiliging wat anders gerangschikt, zodat alles nu bij elkaar staat.

Apple Platform Security

Wil je meteen de diepte in duiken, dan vind je hier de PDF waarmee je het komende weekend wel zoet bent. Voorheen had Apple aparte beveiligingsgidsen voor iOS, macOS en de T2-beveiligingschip. Dit is nu samengevoegd. In de versiehistorie aan het eind is te lezen dat het document ook is bijgewerkt voor iOS 13.3, watchOS 6.1.1 en de andere nieuwste versies.


Het gaat dus vooral om het stroomlijnen van informatie die al ergens op de website te vinden was in verschillende documenten over beveiliging. Deze nieuwe gids omdat alle platformen en de meeste diensten. Details over privacy, Siri en Safari zijn verplaatst naar de privacy-pagina’s.

Alles van biometrie tot hardwarebeveiliging en cryptografie komt aan de orde. Je leest ook wat Apple een zwak wachtwoord vindt en hoe diensten als Apple Pay, iMessage en de cloudsynchronisatie van Notities, Zoek mijn en soortgelijke diensten zijn beveiligd.

Security Enclave

Er zit ook een handige begrippenlijst in, voor als een bepaalde afkorting niet helemaal duidelijk is. Maar een inhoudsopgave zul je niet aantreffen. Heb je liever de informatie wat meer gerangschikt en doorklikbaar, dan kun je beter de webversie bekijken. Daar vind je namelijk tussenkopjes en klikbare links om naar andere onderwerpen te springen.

Er is nog veel meer leesvoer. Alles wat niet in het document paste wordt gelinkt, zodat je verder kunt lezen in kennisbank-artikelen of in losse documenten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.