Concept Apple koptelefoon door Curved

‘Apple’s koptelefoon makkelijk op te bergen dankzij flexibele hoofdband’

Apple's nog niet officieel aangekondigde koptelefoon krijgt vermoedelijk een flexibele hoofdband. Hierdoor is deze makkelijker op te bergen, omdat je hem tot een compact formaat op kan vouwen. Ook komt er aanraakgevoelige bediening op de koptelefoon.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Al ruim een jaar geleden schreven we dat Apple werkt aan een eigen koptelefoon. Het laatste nieuws van afgelopen januari was dat de Apple-koptelefoon in de tweede helft van 2019 zou verschijnen. In de tussentijd is er nog maar weinig bekend geworden over Apple’s aankomende hoofdtelefoon. Een patent van Apple geeft meer inzicht in de mogelijke plannen.

‘Apple’s hoofdtelefoon krijgt flexibele band’

In het patent wordt een koptelefoon van Apple omschreven. In het oorgedeelte van de koptelefoon zitten in het patent allerlei sensoren, die moeten herkennen of de koptelefoon gedragen wordt. Dat komt overeen met de draagdetectie van de AirPods, die ook zien of je ze in hebt of niet. Opvallend aan het patent is de flexibele hoofdband. In het plaatje zien we namelijk hoe de koptelefoon opgevouwen wordt.

Apple koptelefoon opvouwen in patent.

De koptelefoon wordt naar buiten toe opgevouwen, zodat je alleen twee oorschelpen overhoudt met daarachter de flexibele band. Ook andere plaatjes van het patent tonen een flexibele band, zodat je hem makkelijk kan opbergen. In een andere afbeelding zijn verschillende onderdelen te zien, waarop het lijkt alsof je hem uit elkaar kan halen. Ook dit maakt onderdeel uit van de hoofdband, die deels telescopisch is.

Apple koptelefoon onderdelen in patent.

Maar hoe ziet dan een opbergcase eruit? Gek genoeg laat het patent een opbergdoosje zien waarbij de koptelefoon niet opgevouwen is. Dit zorgt er mogelijk voor dat de koptelefoon opgeladen kan worden. Ook kan de koptelefoon op deze manier in een low-power modus geschakeld worden om stroom te besparen.

Apple koptelefoon opbergdoos in patent.

Aanraakgevoelige bediening
Verderop in het patent zien we de buitenkant van de oorschelp. Hierop is een aanraakgevoelig gedeelte te zien, waarmee je de koptelefoon vermoedelijk kan bedienen. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om muziek te pauzeren of naar een volgend nummer te gaan. Op de AirPods kun je tikken voor een soortgelijke bediening, al kan je hier ook Siri voor gebruiken.

Apple koptelefoon met aanraakbediening in patent.

Tot slot meldt het patent nog ondersteuning voor actieve noice cancelling. Er was eerder al een gerucht dat Apple’s koptelefoon noise-cancelling zou krijgen. Ook voor de AirPods 3 wordt dit verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods Max

De AirPods Max is Apple's nieuwste high-end over-ear hoofdtelefoon. De AirPods Max heeft een hoofdband met een roestvrij stalen frame en afwerking van textiel. De oorschelpen zijn telescopisch verstelbaar. Op één oorschelp zit een Digital Crown om het geluid mee aan te passen en de muziek te bedienen. Ook zit er een knop op om te wisselen tussen ruisonderdrukking en transparantiemodus.

AirPods Max
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.