Google Nest Hub

Google Nest Hub nu in Nederland verkrijgbaar

Bij deze winkels kun je terecht

De Google Nest Hub is vanaf nu bij Nederlandse winkels te bestellen, waaronder Coolblue en MediaMarkt. Google kondigde tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O al aan dat de Google Home Hub naar veel meer landen komt, onder de nieuwe naam Google Nest Hub. Hij is bovendien in prijs verlaagd.

Google Nest Hub nu in Nederland

Wil je een Google Nest Hub in huis halen, dan kun je terecht bij deze winkels:

Daarnaast hebben deze winkelketens de bestaande Google Home-speaker in prijs verlaagd. Deze heet voortaan Google Nest Home en is in prijs omlaag gegaan van 149 euro naar 79 euro. Bekijk het bij Coolblue, MediaMarkt en Bol.com.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 8 mei.

Google Nest Hub in Nederland

Google brengt deze maand de Google Nest Hub uit in Nederland, zodat je de slimme speaker met scherm ook met Nederlandse stemopdrachten kunt bedienen. Dit is het eerste product dat gebruik maakt van de nieuwe naam Google Nest. Het gaat hier in feite om de al langer bestaande Google Home Hub, met een nieuwe naam én de mogelijkheid om met Nederlandse spraak te bedienen. Je kunt de Google Nest Hub in elke kamer gebruiken, zowel in de keuken als op het nachtkastje. Je kunt kiezen uit twee kleuren: wit en zwart. De speaker ligt vanaf 28 mei bij Nederlandse webwinkels en de verlaagde prijs moet het extra aantrekkelijk maken. In plaats van 149 euro betaal je voortaan 129 euro.

Hieronder pakt het PR-team van Google de Nest Hub uit:

Veel nadruk op privacy
Alle smart home-producten van Google zullen voortaan de naam ‘Nest’ dragen. Google benadrukte tijdens de aankondiging erg de aandacht voor privacy en beveiliging. Zo komt er in de eveneens aangekondigde Google Nest Hub Max een optie voor gezichtsherkenning, waarmee je alleen informatie van jezelf te zien krijgt. De Hub legt daarvoor je gezicht vast, maar slaat dat alleen lokaal op. Er zit een grote camera bovenop, die je ook voor videobellen en het beveiligen van je huis kunt gebruiken. Dit model heeft een 10-inch scherm en is in grijs en zwart verkrijgbaar.

De aankondigingen vallen samen met het nieuws dat Google de twee hardware-divisies gaat samenvoegen: Nest en Google Home. Alle slimme speakers van Google heten voortaan nu dus ook ‘Nest’.

Google Nest Hub

Google Home Hub

Voor Nederland kunnen we dus uitkijken naar een eenvoudiger uitvoering, de Google Home Hub. De Google Nest Hub is voorzien van een Ambient EQ lichtsensor, die ervoor zorgt dat het scherm zich aanpast aan de hoeveelheid licht en de kleurtemperatuur in een kamer. Het scherm wordt automatisch gedimd als het donker wordt, zodat je in bed geen last hebt van schijnsel. Met de Hub kun je via Google Assistent honderden andere smart home-apparaten aansturen.

Je kunt via het touchscreen ook de lampen en tv bedienen, camera’s beheren en meer, zonder tussen apps te hoeven wisselen. Heb je een Nest Hello deurbel, dan kun je meteen op het scherm zien wie er voor de deur staat. Je kunt ook meekijken met een Nest Cam. Is de Hub niet in gebruik, dan wordt het een fotolijstje of een speaker voor muziek. Je kunt gratis luisteren naar muziek met advertenties, of betaalde diensten zoals Spotify of YouTube Music Premium beluisteren.

Google Nest Hub

Google Nest Hub bestellen bij diverse winkels

Google Nest Hub heeft een adviesprijs van 129 euro en is vanaf 8 mei te bestellen bij Bol.com, Coolblue en MediaMarkt, zoals hierboven aangegeven. Vanaf 28 mei worden de eerste apparaten geleverd. Je kunt later ook terecht bij Albert Heijn en de Google Store.

De originele Google Home Hub gaat in prijs omlaag van 149 naar 99 euro.

Google Nest Hub wit

De Google Nest Hub kan een alternatief zijn voor de HomePod van Apple, die aanmerkelijk duurder is en geen scherm heeft. De spraakopdrachten zul je niet met Siri maar met de Google Assistent moeten geven.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 28 mei: Nu de Nest Hub in Nederland verkrijgbaar is hebben we dit artikel bijgewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2019, 11:33
Categorie Accessoires
Onderwerpen google, google home, nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.