Apple verhuist Events-app naar TV-app voor het kijken van keynotes

Maakt kijken op meer apparaten mogelijk

Apple heeft de Events-app van de Apple TV verhuisd naar de TV-app. Je bekijkt de keynotes daardoor niet meer via de Apple Events-app, maar met de standaard TV-app.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Apple bracht in 2016 de Apple Events-app uit voor de Apple TV. Met de app kun je de livestreams van keynotes bekijken op de vierde generatie Apple TV of nieuwer. Behalve het rechtstreeks volgen van presentaties, vind je daar ook voorgaande edities. Apple heeft de app nu bijgewerkt, maar maakt meteen een einde aan de werking van de app. Vanaf nu vind je de keynotes namelijk niet meer in de Events-app, maar gewoon in Apple’s eigen TV-app. Dit heeft een aantal voordelen.

Events-app vanaf nu in Apple’s TV-app

Zodra je de bijgewerkte Events-app opent, krijg je meteen de melding dat de app voortaan onderdeel is van de TV-app, naast het kopen en huren van films en het bekijken van Apple TV+ content. Elke keynote wordt nu als aparte ‘film’ in de TV-app getoond. Zo vind je hier het event van september en bekijk je via deze link de WWDC van vorig jaar. De livestream vind je vermoedelijk in de loop van maandag op de startpagina van de TV-app.

Apple Events-app naar TV-app.

De livestream bekijk je maandag dus ook gewoon in de TV-app. Het voordeel is dat de TV-app op heel veel apparaten beschikbaar is, waardoor de livestreams via een app niet meer exclusief voor de Apple TV zijn. De TV-app is beschikbaar op iPhone, iPad, Mac, Apple TV en smart-tv’s. Als jouw smart-tv ook de TV-app heeft, bijvoorbeeld de modellen van LG en Samsung, dan kan je dus ook daarop rechtstreeks kijken naar de livestream. Bovendien kun je op iPhone en iPad de keynotes achteraf ook downloaden.

Apple Keynotes in TV-app.

Bovendien zijn de vorige keynotes nu in 4K te bekijken op de Apple TV 4K. Of de aankomende keynote ook in deze resolutie gelivestreamd wordt, is nog niet duidelijk. In onze tip lees je alles over het kijken van livestreams van Apple-keynotes, waaronder dus de aankomende WWDC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2020, 20:51
Categorie Apps
Onderwerpen apple event, tv-app

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.