iCloud op een MacBook

‘Apple wil clouddiensten verbeteren met reorganisatie en project Apple Pie’

Apple wil haar clouddiensten flink reorganiseren. De teams die aan iCloud, Siri en Apple Pay werken worden samengevoegd op de nieuwe Apple Campus 2 en een nieuwe Apple Pie-systeem moet de wachttijden verkorten.

Apple gaat veranderingen aanbrengen in de organisatie van teams. Het gaat voornamelijk om het team dat werkt aan de verschillende clouddiensten zoals iCloud, Siri, Kaarten en Apple Pay. Momenteel is het team dat hieraan werkt gevestigd op meerdere locaties in Cupertino en Sunnyvale, maar de teams zouden hun intrek gaan nemen in de nieuwe Apple Campus 2 zodat beter samengewerkt kan worden met andere teams binnen Apple. Dit meldt Bloomberg op basis van informatie van ingewijden.

iCloud op een MacBook

‘Huidige structuur zorgt voor bugs en problemen bij clouddiensten’

Momenteel werkt het team dat verantwoordelijk is voor clouddiensten op andere locaties dan de rest van Apple’s ontwikkelteams. Deze structuur zou leiden tot bugs en vertraagt de productontwikkeling. Apple wil het oplossen door de verschillende teams samen te voegen. Niet alleen om haar eigen diensten te verbeteren, maar ook om voorbereid te zijn op de concurrenten zoals Google en Amazon. Diensten maken bovendien een steeds groter deel uit van Apple’s inkomsten. Bijna 20% van Apple’s businessmodel bestaat nu uit diensten en zou binnenkort de Mac en iPad voorbij streven als op één na belangrijkste inkomstenbron.

Vanaf 2017, zodra de nieuwe Apple Campus open gaat, verhuizen de teams naar deze locatie. In eerste instantie was Apple bezig om haar medewerkers te verdelen over de huidige en nieuwe locaties, maar nu zou de beslissing zijn genomen om alles onder te brengen op één locatie. De nieuwe Apple Campus 2 biedt in eerste instantie plek voor 13.000 werknemers.

Apple Pie: één systeem voor clouddiensten

Apple is bovendien van plan om alle clouddiensten te reorganiseren. Verzoeken aan Siri en downloads van Apple Music worden dan samengevoegd in één door Apple ontwikkeld systeem. Dit platform, dat volgens bronnen de codenaam Pie heeft, moet ervoor zorgen dat laadtijden worden verkort. Apple zou al begonnen zijn met het overzetten van Siri, de iTunes Store en Apple News naar dit nieuwe platform. Ook wordt er gewerkt aan een intern opslagsysteem voor foto’s genaamd McQueen, waardoor ze minder afhankelijk zijn van de serverdiensten van Google en Amazon. Het is niet de eerste keer dat de naam McQueen opduikt, want eerder dit jaar bleek ook al dat Apple aan eigen cloudservers werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2016, 13:33
Categorie Apple
Onderwerp icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.