apple-car

Gerucht: ‘Apple op het punt om deal te sluiten met bekende naam voor Apple Car-productie’

Apple zou in een vergevorderd stadium zijn voor het sluiten van een deal voor de productie van de Apple Car. Daarbij zou Apple gekozen hebben voor een voor het bedrijf bekende naam.

Eerder dit jaar waren er flink wat geruchten over wie voor Apple de zelfrijdende auto zou gaan maken. Lange tijd leek het erop dat Apple een samenwerking met Hyundai op zou zetten voor de productie van de Apple Car, maar die gesprekken zouden stukgelopen zijn. Ook de gesprekken met andere bekende automerken zouden stukgelopen zijn, waardoor Apple voor de productie van de auto zou kiezen voor bekende partners. Het lijkt erop dat Apple die partner nu gevonden heeft. Het zou gaan om LG Magna e-Powertrain, een samenwerking tussen LG en maker van autoonderdelen Magna. Dit schrijft The Korea Times.

‘LG en Magna gaan Apple Car produceren’

LG is voor Apple een bekende naam. LG maakt al jarenlang diverse displays voor Apple-producten en heeft een goede verstandhouding met Apple. LG heeft een zogenaamde joint venture opgericht met Magna. Volgens de bron is de joint venture, die tijdelijk de naam LG Magna e-Powertrain heet, “erg dichtbij” het tekenen van een contract met Apple om de elektrische auto te fabriceren.

Volgens de bron heeft Apple voor LG gekozen omdat andere onderdelen van het bedrijf, zoals LG Display, al deel uitmaakt van Apple’s productieketen. Apple zou daarom minder zorgen hebben om productieproblemen, zo is de redenering. Het bedrijf zou genoeg en op een goed tempo onderdelen kunnen leveren. LG heeft geen reputatie opgebouwd wat betreft de productie van onderdelen voor elektrische auto’s en daarom zou de samenwerking met Apple ook voor hen goed van pas komen.

Tegelijkertijd heeft Magna al flink wat ervaring opgedaan op dit gebied. Het bedrijf maakt onderdelen voor andere autobedrijven, zoals BMW en Jaguar Land Rover. Experts beweerden eerder al dat Magna een logische keuze zou zijn voor Apple. Als de deal uiteindelijk gesloten is, zou begin 2024 een prototype getoond kunnen worden. De introductie zou dan op z’n vroegst in 2025 gaan gebeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2021, 14:11
Bron Bron The Korea Times
Via Via 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple car, project titan
3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.