iPhone 8 concept door iDropNews

‘Apple test dubbele frontcamera voor iPhone 8, Touch ID nog steeds onzeker’

De iPhone 8 geruchten vallen steeds meer op zijn plek, maar toch zijn een hoop zaken nog niet definitief. Apple zou bijvoorbeeld de dubbele cameralens voor de frontcamera van de iPhone 8 aan het testen zijn.

De puzzelstukjes voor de iPhone 8 en de verbeterde iPhone 7s en iPhone 7s Plus vallen steeds meer op hun plek. De afgelopen maanden hebben we meerdere geruchten voorbij zien komen over het scherm, de homeknop en het design van de iPhone 8 en de minder spannende veranderingen voor de iPhone 7s. De doorgaans betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg heeft er zijn licht over laten schijnen en bevestigt alle recente geruchten. Zo spreekt hij ook over de eerder genoemde 3D-camera in de vorm een dubbele frontcamera.

iPhone 8 concept door iDropNews

‘Dubbele frontcamera in iPhone 8’

In Gurman’s verslag worden alle recente geruchten bevestigd. Dat betekent dat je in het najaar waarschijnlijk kunt rekenen op een iPhone 7s, iPhone 7s Plus en een gloednieuwe iPhone 8. Dit laatste model heeft een OLED-scherm van een groter formaat dan de iPhone 7 Plus, maar in het formaat dat overeenkomt met de iPhone 7. De homeknop zal via software verwerkt worden, in een soortgelijke manier als in de Samsung Galaxy S8. Het OLED-scherm zal licht gebogen zijn, vergelijkbaar met de gebogen randen bij de huidige iPhones. Het design van het toestel lijkt op die van de iPhone 4, maar er zijn ook rigoureuzere prototypes met gebogen randen zoals bij de originele iPhone uit 2007. Dit komt overeen met een eerder gerucht over het design van de iPhone 8.

Eén van de eerdere geruchten had betrekking op de nieuwe 3D-frontcamera in de iPhone 8. Bloomberg bevestigt ook dat Apple hieraan werkt en hiervoor gebruikmaakt van een dubbele cameralens. Dat zou dus betekenen dat er zowel aan de voorkant als aan de achterkant twee cameralenzen te vinden zijn. Voor de frontcamera’s gebruikt Apple deze om augmented reality-functies toe te voegen en de iPhone diepte kan waarnemen.

Touch ID nog steeds onzeker

Wat betreft Touch ID ziet Apple de vingerafdrukscanner het liefst in het scherm verwerkt worden. Apple heeft geëxperimenteerd met de vingerafdrukscanner in het scherm, maar dit zorgt wel voor veel uitdagingen. Het is op dit moment nog steeds onduidelijk of de functie uiteindelijk in de iPhone 8 zit. Bloomberg geeft niet aan welke oplossingen Apple achter de hand heeft voor de Touch ID-sensor. De afgelopen weken zijn er meerdere mogelijkheden voorbij gekomen, zoals een Touch ID-sensor aan de achterkant. Bloomberg heeft niet aangegeven of Apple dit als een mogelijkheid ziet.

Voor de processor wordt waarschijnlijk gebruikgemaakt van een kleinere 10-nanometer processor voor zowel de iPhone 8 als de iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Deze kleinere chip is efficiënter, maar dit zorgt niet per se voor een langere batterijduur. Dankzij de verhoogde efficiëntie, kan Apple de huidige batterijduur behouden terwijl er nieuwe functies toegevoegd worden. Bloomberg geeft tot slot aan dat alle specificaties en mogelijke details nog steeds onderhevig zijn aan veranderingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2017, 14:08
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.