Star Wars-workshops in Apple Store.

Workshops: Maak je eigen Star Wars-trailer in Nederlandse en Belgische Apple Stores

In het teken van Force Friday II organiseert Apple in de Nederlandse en Belgische Apple Store speciale Star Wars-workshops. Zo leer je een Star Wars-trailer maken en robots programmeren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Later deze week is het Force Friday II, een speciaal evenement ter promotie van de aankomende film Star Wars Episode VIII: The Last Jedi. Afgelopen vrijdag schreven we al over een augmented reality-functie in de Star Wars-app, maar ook Apple draagt zijn steentje bij. In de Apple Stores in Den Haag en Brussel kun je gratis de Star Wars-workshops bijwonen.

Star Wars-workshops in Apple Store.

Update 31-08-2017: De tijden en locaties voor de workshops zijn bijgewerkt. Behalve in de Apple Store in Den Haag, worden de workshops ook gegeven in de Apple Store Amsterdam en Apple Store Haarlem. Op de website van Apple vind je alle tijden van de workshops.

Star Wars-workshops in Apple Store

De workshops ter gelegenheid van Force Friday II zijn van 1 tot en met 4 september 2017 (in Brussel tot en met 9 september) bij te wonen. Je kunt gratis deelnemen aan twee soorten workshops in de Apple Store Den Haag en de Apple Store Brussel. In Amsterdam en Haarlem worden geen speciale Star Wars-workshops georganiseerd. Het gaat in totaal om twee soorten workshops. In de eerste workshop leer je hoe je je eigen Star Wars-trailer kunt maken. Met video-instructies van regisseur Rian Johnson leer je de speciale technieken die je kunt gebruiken om je eigen trailer te maken. Je maakt daarbij gebruik van echte beelden uit de Star Wars-films die je vervolgens via iMovie op de iPad monteert.

Bekijk ook

Disney gebruikt augmented reality voor promotie nieuwe Star Wars-film

Disney laat met een speciaal evenement voor de nieuwste Star Wars-film zien hoe augmented reality ook voor promotie gebruikt kan worden via een speciale app. Nederland en België nemen ook deel, maar komen er helaas bekaaid vanaf.

In de tweede workshop leren kinderen Star Wars-robots programmeren. Kinderen maken daarbij gebruik van de speciale Sphero-robot in combinatie met een iPad. Je kunt voor deze workshop je eigen iPad en robot meenemen, maar je kunt ze ook lenen van de Apple Store zelf. Behalve het programmeren, leren kinderen ook een doolhof maken waar ze hun robots doorheen moeten begeleiden. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Beide workshops worden om beurten gegeven, zowel in de Apple Store Den Haag als Brussel. Elke workshop duurt een uurtje. Gek genoeg worden sommige workshops volgens de Apple-website in de nacht gegeven. In de Apple Store Brussel zijn er zowel workshops in het Nederlands als Frans. Het gaat om onder andere de volgende tijden:

Apple Store Den Haag:

  • Star Wars-trailer maken: 1 september, 00:30 – 01:30 uur
  • Robots programmeren: 1 september, 11:30 – 12:30 uur
  • Robots programmeren: 2 september, 00:30 – 01:30 & 6:30 – 17:30 uur
  • Star Wars-trailer maken: 2 september, 11:00 – 12:00 & 15:30 – 16:30 uur

Apple Store Brussel:

  • Robots programmeren (Frans): 1 september, 12:30 – 13:30 uur& 17:30 – 18:30 uur
  • Star Wars-trailer maken (Frans): 1 september, 14:00 – 15:00 uur & 16:30 – 17:30 uur
  • Star Wars-trailer maken: 2 september, 10:00 – 11:00 uur (Frans) & 13:00 – 14:00 uur (Nederlands)
  • Robots programmeren: 2 september, 11:30 – 13:30 uur (Frans) & 14:30 – 15:30 uur (Nederlands)

Het volledige programma in de Apple Store Den Haag vind je op de Nederlandse Apple-website. Voor het Belgische programma ga je naar de website van Apple Store Brussel.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 31 augustus: Er zijn nu ook workshops in Amsterdam en Haarlem aan de lijst toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.