iPhone met iOS 11 en een preview van een Mac-app in de App Store.

App Store op iOS geeft straks ook preview van Mac-apps

Je kunt vanaf iOS 11 eindelijk informatie bekijken van Mac-apps op je iPhone en iPad. De App Store toont namelijk een preview van een app uit de Mac App Store met onder andere screenshots.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone met iOS 11 en een preview van een Mac-app in de App Store.
Je kunt eindelijk een preview van een Mac-app bekijken via je iPhone of iPad. De App Store laat sinds iOS 11 namelijk ook previews zien van apps uit de Mac App Store. Eerder kreeg je op de iPhone en iPad alleen een melding in beeld dat de desbetreffende app alleen beschikbaar is in de Mac App Store.

Mac App Store-apps bekijken op iPhone en iPad

In iOS 11 is de App Store compleet vernieuwd. Het design is niet alleen op de schop gegaan, maar ook de indeling met een apart onderdeel voor Games en Apps maakt van de App Store één van de grootste wijzigingen in iOS 11. In een eerder artikel hebben we de zeven grootste veranderingen in de App Store in iOS 11 op een rij gezet. Nu blijkt dus dat er nog een extra aanpassing gedaan is in combinatie met apps uit de Mac App Store.

Als je een link naar een Mac-app opent in Safari op een iPhone of iPad met minimaal iOS 11, dan kun je de volledige preview van de desbetreffende app bekijken. In andere browsers of oudere iOS-versies toont Apple slechts een verwijzing naar de Mac App Store zodra je een link naar een Mac-app aantikt. Je kun direct alle screenshots bekijken, informatie over de app vinden en je ziet ook hoe de app door gebruikers beoordeeld is. Wat ook handig is, is dat je meteen de prijs van de Mac-app kunt bekijken en zie je of je hem kunt delen met je gezin.

Mac App Store-app in de iOS App Store in iOS 11.

Toch zijn er ook een aantal zaken niet mogelijk. Het grootste gemis is dat je de app niet vanaf je iPhone of iPad kunt downloaden. Om de desbetreffende app op je Mac te installeren of te kopen, moet je dus nog steeds in de Mac App Store zelf zijn. Ook zie je niet welke functies er met de meest recente update toegevoegd zijn.

Mac App Store toe aan vernieuwing
De Mac App Store is sowieso toe aan een grondige vernieuwing. Ontwikkelaars klagen al jaren over de werking van de Mac App Store en bieden apps daarom ook vaak als download via hun eigen website aan. Ook mag de Mac App Store wel eens opgeruimd worden, gezien de vele misleidende scam-apps van bijvoorbeeld Microsoft Office. Bovendien verschillen de Mac- en iOS-versie van de App Store enorm van elkaar en dit verschil is dankzij de grote vernieuwing in iOS 11 alleen maar groter geworden. In macOS High Sierra neemt Apple nog geen stappen om dit verschil te verkleinen, want afgezien van een nieuw logo is er niks aan de Mac App Store veranderd. Het is te hopen dat Apple met de volgende versie van macOS deze App Store onder handen neemt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2017, 14:33
Categorie iOS
Onderwerpen app store, ios 11, mac app store
Software iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.