ING Inge stopt.

ING stopt met spraakassistent Inge in mobiel bankieren-app

Siri nog steeds te gebruiken

De ING heeft zijn eigen stemassistent uit de app verwijderd. De assistent Inge gaat met pensioen, waardoor je niet meer kan inloggen met je stem. Bovendien stopt de bank binnenkort met support van iOS 9.

ING stopt met spraakassistent Inge

In september 2014 introduceerde de ING haar eigen spraakassistent Inge, waarmee je zowel kan inloggen als betalingen kan versturen. De assistent kan je ook gebruiken voor simpele vragen, zoals het opvragen van je saldo. In de nieuwste versie van ING Bankieren is Inge komen te vervallen. Dat betekent dat je niet meer kan inloggen via stemherkenning.

ING was in 2014 één van de eerste banken die experimenteerde met biometrische identificatie, nog voordat Touch ID als inlogmethode in externe apps een standaard was. De spraakassistent Inge kon jouw stem leren kennen, waarna je aan de hand van een simpel zinnetje kan inloggen in de app. Echt heel populair is deze methode waarschijnlijk nooit geweest, waardoor de ING nu stopt met haar eigen assistent. Inloggen kan tegenwoordig veel sneller met Touch ID of Face ID, terwijl Siri de voornaamste functies van Inge overgenomen heeft. ING werkt sinds januari 2017 samen met Siri, terwijl het sinds oktober vorig jaar ook mogelijk is om via Siri je saldo op te vragen.

Inge assistent van ING.

Het zou zomaar kunnen dat de ING de spraakfuncties met Siri later dit jaar nog verder uitbreidt. In iOS 12 introduceert Apple namelijk Siri-shortcuts, waarmee je Siri zelf kan programmeren en allerlei snelkoppelingen kan aanmaken met eigen ingesproken opdrachten. Wie weet wat ING daar allemaal mee gaat doen, zodat je met een enkele spraakopdracht meteen een betaling kan bevestigen.

Binnenkort vanaf iOS 10
Ook goed om te weten is dat de ING binnenkort stopt met updates voor toestellen met iOS 9, waardoor iOS 10 de minimale eis is. Dat is vooral belangrijk voor mensen met een iPhone 4s of ouder, die de ING-app gebruiken om betalingen te bevestigen via internetbankieren. ING schaft namelijk de TAN-codes af en vervangt dit door bevestigen met je mobiel. Zodra iOS 10 een vereiste is, heb je dus minimaal een iPhone 5 nodig om nog betalingen te kunnen versturen. Voor mensen die de app niet kunnen gebruiken, komt ING later dit jaar nog met een alternatieve oplossing.

In ons overzicht van iOS-versies vind je welke maximale iOS-versie nog geschikt is voor jouw toestel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2018, 17:22
Categorie Apps
Onderwerp ing bankieren
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.