Disney Plus

Prijsverhoging bij Disney+ gaat op 1 november in: profiteer nog snel van de oude prijs!

Bij Disney+ gaan de prijzen opnieuw omhoog. Het is al de tweede keer dat Disney+ in 2023 een prijsverhoging doorvoert. Het is een prijsverhoging van 10%, maar er komen wel goedkopere bundels voor in de plaats zodat er meer keuze is.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 30 oktober 2023: Over twee dagen gaat de prijsverhoging bij Disney+ in. Je kunt nog net profiteren van de lagere prijs door nu een jaarabonnement af te sluiten voor €99,90 en de prijs voor de komende twaalf maanden vast te leggen. Heb je nu een maandabonnement van €9,99 per maand dan kun je ook het beste overstappen naar een jaarabonnement, om de prijsverhoging nog een jaar uit te stellen. Als het niet mogelijk is om op zo korte termijn over te stappen, dan zou je ervoor kunnen kiezen om een nieuw jaarabonnement af te sluiten op een andere accountnaam. Het maandabonnement laat je dan per eerste vervaldatum stoppen. Je zult dan wel je kijkgeschiedenis opnieuw moeten opbouwen.


Update 7 september 2023: Het was al bekend dat Disney+ een prijsverhoging zou doorvoeren, na de aankondiging dat Disney+ met reclame naar Europa zou komen. Maar hoe hoog de prijsverhoging zou worden, was nog onduidelijk. Nu is bekend geworden dat de Premium-bundel van Disney+, die qua opties en mogelijkheden gelijk is aan de huidige (en enige) bundel, vanaf 1 november €10,99 per maand gaat kosten in Nederland. Dat was €9,99. De jaarprijs gaat omhoog van €99,90 naar €109,90.

De prijsverhoging geldt dus vanaf 1 november voor nieuwe abonnees, terwijl huidige abonnees vanaf 6 december de nieuwe prijs gaan betalen, zo kreeg Streamwijzer te horen van een woordvoerder van Disney+. In België kost Disney+ momenteel €8,99 per maand. Het is onduidelijk of de prijs ook daar omhoog gaat.

Bekijk ook

Disney+ met advertenties in november naar Europa, prijsverhoging voor duurste optie

Disney+ met reclame komt vanaf 1 november in Europa beschikbaar. Tegelijkertijd komen er nieuwe bundels en wordt de meest uitgebreide versie duurder. Ook gaat Disney maatregelen nemen tegen het delen van je account.

Maar deze prijsverhoging van Disney+ in Nederland vertelt niet het complete beeld. In Europa komt vanaf 1 november ook het Standaard-bundel (zowel met als zonder reclame) beschikbaar. Of Nederland daar ook bij zit is nog even afwachten, maar dat is wel de verwachting. De Standaard-bundel met reclame gaat €5,99 kosten. Er komt ook nog een Standaard-bundel zonder reclame, die qua prijs tussen de €5,99 per maand en €10,99 per maand gaat zitten. Wat de prijs daarvan gaat worden, is nog niet bekend.

Prijs Disney+Oude prijsNieuwe prijs (vanaf november)
Standaard met reclame (maand)€5,99
Standaard (maand)Nog niet bekend
Premium (maand)€9,99€10,99
Premium (jaar)€99,90€109,90

De Standaard-bundel heeft een lagere beeldkwaliteit (maximaal 1080p Full HD) dan Premium en kan ook maar twee streams tegelijk aan. Bij de Standaard met reclame heb je ook geen offline downloads, terwijl de gewone Standaard zonder reclame dat wel heeft. Premium ondersteunt vier streams tegelijkertijd en een beeldkwaliteit van maximaal 4K UHD en HDR.

Voor wie nog Disney+ met korting wil, is er goed nieuws. Op dit moment loopt er een actie waarbij je Disney+ voor drie maanden lang kan gebruiken voor slechts €1,99 per maand. Na drie maanden wordt dit verlengd voor het dan geldende tarief van €10,99 per maand. Je kunt wel altijd opzeggen. Ten opzichte van de huidige maandprijs bespaar je dus 80%. Maar vergelijk je het met de nieuwe prijs, dan is de besparing 82%.

Bekijk ook

Deal! Disney+ nu drie maanden voor minder dan 6 euro

Wil jij binnenkort naar de nieuwste Disney-hit Elemental kijken? Dat kan! Disney+ heeft de abonnementsprijs voor nieuwe leden tijdelijk verlaagd. Je betaalt nu maar €1,99 per maand gedurende de eerste drie maanden.

Disney+ voerde eerder dit jaar ook al een prijsverhoging door. Afgelopen januari ging de prijs van €8,99 naar €9,99. Dat betekent dat de prijs in een jaar tijd gestegen is met €2,- per maand, hoewel er dan ook wel goedkopere bundels bij gekomen zijn. Er is dus meer keuze, maar voor wie dezelfde mogelijkheden en opties wil als een jaar geleden, is straks dus wel €2,- per maand meer kwijt dan voorheen.

Toen Disney+ in 2019 van start ging in Nederland, betaalde je (na de gratis periode van twee maanden) €6,99 per maand. Maar in 2021 werd de eerste prijsverhoging van €2,- per maand doorgevoerd, vanwege de komst van het Star-onderdeel met veel extra films en series. Maar nu heeft Disney+ weer een prijsverhoging doorgevoerd, die per direct ingegaan is voor nieuwe abonnees. Het is nog niet duidelijk of en wanneer bestaande abonnees de nieuwe prijs gaan betalen.

Disney+ prijsverhoging 2023

De maandprijs voor een nieuw Disney+ abonnement is nu €9,99 per maand. Dat is dus een prijsstijging van €1,-, oftewel 11%. De prijs voor een jaarabonnement is ook gestegen: van €89,90 per jaar naar €99,90 per jaar, eveneens een stijging van 11%. De nieuwe prijzen gelden dus voor op dit moment alleen voor nieuwe abonnees. Als je al geabonneerd bent voor €8,99 per maand (of €89,90 per jaar), dan verandert er op dit moment nog niks.

Prijs Disney+ nieuwe abonneesOudNieuw
Maandabonnement€8,99€9,99
Jaarabonnement€89,90€99,90
Bekijk ook

Alles over Disney+, de streaming videodienst van Disney

Disney+ is sinds november 2019 beschikbaar in Nederland. Wat is er te bekijken, wat kost het en welke Disney Originals zijn er te zien? We praten je bij over alles rondom Disney+!

Het is wel de verwachting dat huidige abonnees op den duur de nieuwe prijs gaan betalen. Bij een jaarabonnement zal dit pas op z’n vroegst in gaan als het huidige abonnement bijna afloopt. Volgens de wet moeten gebruikers minimaal een maand van tevoren op de hoogte gebracht worden. Veel Apple-gebruikers die op Disney+ geabonneerd zijn, betalen dit rechtstreeks via hun Apple ID. Bij de vorige prijsverhoging van Disney+ ging er een aantal maanden overheen voordat de prijs voor deze groep gebruikers steeg. Als het zover is, krijg je vanzelf van Apple een mailtje over de nieuwe maandprijs. Op dit moment is er voor de komende maand nog geen sprake van een prijsverhoging voor huidige kijkers.

In de VS voerde Disney+ in december een tweede abonnementsvorm toe. Gebruikers die al geabonneerd waren, kregen nu voor dezelfde prijs advertenties te zien. Daar kwam vervolgens een duurder lidmaatschap voor in de plaats, zodat je toch nog zonder reclames kon kijken. Het is niet duidelijk wanneer de reclames van Disney+ naar Nederland komen.

Bekijk ook

Disney+ met advertenties in november naar Europa, prijsverhoging voor duurste optie

Disney+ met reclame komt vanaf 1 november in Europa beschikbaar. Tegelijkertijd komen er nieuwe bundels en wordt de meest uitgebreide versie duurder. Ook gaat Disney maatregelen nemen tegen het delen van je account.

Ook Viaplay en meer duurder geworden

Disney+ is niet de enige streamingdienst die onlangs zijn prijzen heeft verhoogd. Bij Viaplay betalen nieuwe abonnees nu een prijs van €15,99 per maand. Dit was voorheen €13,99 per maand. Een jaarabonnement bij Viaplay wordt pas vanaf 2 maart 2023 duurder (van €10,49 per maand naar €12,79 per maand, maar je betaalt een jaar vooruit). En afgelopen najaar gooide ook Apple de prijzen omhoog van Apple TV+ en Apple Music. De prijzen gingen daar met €1,- tot €3,- per maand omhoog.

Bekijk ook

Apple maakt diensten duurder: prijsverhoging voor Apple Music, Apple TV+ en Apple One

Apple voert voor het eerst een prijsverhoging door voor haar eigen diensten. Het gaat om Apple Music, Apple TV+ en de Apple One bundel die allemaal duurder geworden zijn. De prijzen gaan met €1 tot €3 per maand omhoog.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 07 september: Artikel uit januari over eerdere prijsverhoging bijgewerkt voor nieuwe prijsverhoging vanaf november.

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.