Disney Plus

Prijsverhoging bij Disney+: zoveel meer betaal je nu voor de streamingdienst

Bij Disney+ gaan de prijzen omhoog. De prijsverhoging van Disney+ van 2023 is minder hoog dan een paar jaar geleden, maar toch gaat het om een prijsstijging van 11%.

Toen Disney+ in 2019 van start ging in Nederland, betaalde je (na de gratis periode van twee maanden) €6,99 per maand. Maar in 2021 werd de eerste prijsverhoging van €2,- per maand doorgevoerd, vanwege de komst van het Star-onderdeel met veel extra films en series. Maar nu heeft Disney+ weer een prijsverhoging doorgevoerd, die per direct ingegaan is voor nieuwe abonnees. Het is nog niet duidelijk of en wanneer bestaande abonnees de nieuwe prijs gaan betalen.

Disney+ prijsverhoging 2023

De maandprijs voor een nieuw Disney+ abonnement is nu €9,99 per maand. Dat is dus een prijsstijging van €1,-, oftewel 11%. De prijs voor een jaarabonnement is ook gestegen: van €89,90 per jaar naar €99,90 per jaar, eveneens een stijging van 11%. De nieuwe prijzen gelden dus voor op dit moment alleen voor nieuwe abonnees. Als je al geabonneerd bent voor €8,99 per maand (of €89,90 per jaar), dan verandert er op dit moment nog niks.

Prijs Disney+ nieuwe abonnees Oud Nieuw
Maandabonnement €8,99 €9,99
Jaarabonnement €89,90 €99,90

Bekijk ook

Alles over Disney+, de streaming videodienst van Disney

Disney+ is sinds november 2019 beschikbaar in Nederland. Wat is er te bekijken, wat kost het en welke Disney Originals zijn er te zien? We praten je bij over alles rondom Disney+!

Het is wel de verwachting dat huidige abonnees op den duur de nieuwe prijs gaan betalen. Bij een jaarabonnement zal dit pas op z’n vroegst in gaan als het huidige abonnement bijna afloopt. Volgens de wet moeten gebruikers minimaal een maand van tevoren op de hoogte gebracht worden. Veel Apple-gebruikers die op Disney+ geabonneerd zijn, betalen dit rechtstreeks via hun Apple ID. Bij de vorige prijsverhoging van Disney+ ging er een aantal maanden overheen voordat de prijs voor deze groep gebruikers steeg. Als het zover is, krijg je vanzelf van Apple een mailtje over de nieuwe maandprijs. Op dit moment is er voor de komende maand nog geen sprake van een prijsverhoging voor huidige kijkers.

In de VS voerde Disney+ in december een tweede abonnementsvorm toe. Gebruikers die al geabonneerd waren, kregen nu voor dezelfde prijs advertenties te zien. Daar kwam vervolgens een duurder lidmaatschap voor in de plaats, zodat je toch nog zonder reclames kon kijken. Het is niet duidelijk wanneer de reclames van Disney+ naar Nederland komen.

Bekijk ook

Disney+ Basic met advertenties nu beschikbaar in de VS

Na Netflix heeft nu ook Disney+ een abonnement met reclames. Het heet Disney+ Basic. Je krijgt niet alleen reclames te zien, maar er gelden ook wat beperkingen.

Ook Viaplay en meer duurder geworden

Disney+ is niet de enige streamingdienst die onlangs zijn prijzen heeft verhoogd. Bij Viaplay betalen nieuwe abonnees nu een prijs van €15,99 per maand. Dit was voorheen €13,99 per maand. Een jaarabonnement bij Viaplay wordt pas vanaf 2 maart 2023 duurder (van €10,49 per maand naar €12,79 per maand, maar je betaalt een jaar vooruit). En afgelopen najaar gooide ook Apple de prijzen omhoog van Apple TV+ en Apple Music. De prijzen gingen daar met €1,- tot €3,- per maand omhoog.

Bekijk ook

Apple maakt diensten duurder: prijsverhoging voor Apple Music, Apple TV+ en Apple One

Apple voert voor het eerst een prijsverhoging door voor haar eigen diensten. Het gaat om Apple Music, Apple TV+ en de Apple One bundel die allemaal duurder geworden zijn. De prijzen gaan met €1 tot €3 per maand omhoog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.