‘Verbinding AirPods valt weg bij het bellen, Apple onderzoekt’

Heb jij bij het bellen met de AirPods last van een wegvallende verbinding? Gebruikers bij Apple melden over een wegvallende verbinding in combinatie met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Ben je een trotse AirPods-eigenaar en gebruik je die in combinatie met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, dan is het je wellicht opgevallen dat je last hebt van een wegvallende verbinding bij het voeren van telefoongesprekken. Op het Apple-forum zijn veel klachten over het bellen met de AirPods binnengekomen die zich momenteel beperken tot de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Apple AirPods: bereik van de microfoon

‘AirPods verliezen verbinding bij het bellen’

De problemen worden al sinds eind december door gebruikers aangehaald via het Apple-forum en zouden nu door Apple onderzocht gaan worden. De verbinding bij het voeren van telefoongesprekken zou bij gebruikers vaak wegvallen, waardoor het voeren van een telefoongesprek via de AirPods niet mogelijk is. De gebruikers melden de problemen alleen met het voeren van telefoongesprekken en niet bij het luisteren van muziek. De verbinding wordt daarna wel weer hersteld, maar het telkens wegvallen van het gesprek kan behoorlijk vervelend zijn.

De problemen lijken bovendien alleen te spelen bij de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, want zodra gebruikers wisselden naar de iPhone 7, bleek er niks aan de hand te zijn. Bovendien lijkt het iets te maken te hebben met andere Bluetooth-apparaten, omdat het probleem zich alleen voor lijkt te doen als de gebruikers bijvoorbeeld ook een Apple Watch gekoppeld hebben.

Wij konden het probleem niet nabootsen met de iPhone 7 (Plus), dus het lijkt inderdaad te gaan om een Bluetooth-probleem met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Het is nog onduidelijk wanneer Apple met een definitieve oplossing komt, maar het ziet ernaar uit dat dit met een software-update opgelost kan worden. Een tijdelijke oplossing is om een telefoongesprek te voeren met een enkele AirPod, omdat het probleem zich dan niet voor doet. Behalve klachten over een verbrekende verbinding bij het bellen, klagen sommige AirPods-gebruikers ook over een leeglopende oplaadcase. Dit heeft mogelijk met een bug in de software van de AirPods te maken, waardoor dit via een update op te lossen is.

Bekijk ook

AirPods-gebruikers klagen over leeglopende oplaadcase

Sommige gebruikers klagen dat de oplaadhoes van de AirPods snel leeg loopt, ook als ze de oordopjes niet gebruiken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 januari 2017 om 15:37
Onderwerp
Categorie
Accessoires

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.