WhatsApp-vs-Snapchat

WhatsApp grootste netwerk in Nederland, Snapchat en Instagram snelstgroeiende

WhatsApp is nog steeds het grootste sociale platform in Nederland. Facebook staat op de tweede plek en Snapchat en Instagram zijn de snelstgroeiende platformen in 2016.

Instagram en Snapchat hebben er in Nederland weer een hoop publiek bij gekregen in 2016. Uit een onderzoek van Newcom blijkt dat Instagram en Snapchat de grootste stijgers zijn op het gebied van dagelijkse gebruikers. Uit het onderzoek onder 8194 Nederlanders blijkt dat beide sociale netwerken een stijging zagen van bijna 50% in de hoeveelheid dagelijkse gebruikers.

WhatsApp-vs-Snapchat

WhatsApp en Facebook nog steeds grootste netwerken

Uit de cijfers van Newcom blijkt dat WhatsApp nog steeds het grootste platform is. WhatsApp heeft in totaal 10,9 miljoen Nederlandse gebruikers, waarvan 7,8 miljoen de app dagelijks gebruiken. Facebook volgt op de tweede plek en heeft 10,4 miljoen Nederlandse gebruikers. Facebook heeft naar verhouding wel de meest dagelijkse gebruikers, want dit gaat om zo’n 7,5 miljoen mensen. Dit is zo’n 700.000 bezoekers meer dan een jaar geleden. De grootste verhoging is echter te zien bij Instagram en Snapchat.

Zowel Instagram en Snapchat zijn in 2016 flink gegroeid. Instagram ging van bijna een miljoen dagelijkse gebruikers naar 1,5 miljoen, terwijl Snapchat gestegen is van ruim 500.000 naar bijna een miljoen gebruikers die de app dagelijks openen. In totaal heeft Instagram 3,2 miljoen Nederlandse gebruikers, terwijl dit bij Snapchat 1,9 miljoen is. Twitter is qua hoeveelheid dagelijkse gebruikers nagenoeg constant gebleven ten opzichte van een jaar eerder en zit rond de 900.000. Andere populaire netwerken zijn YouTube (7,5 miljoen gebruikers, 1,7 miljoen dagelijks) en LinkedIn (4,3 miljoen gebruikers, 400.000 dagelijks).

Uit het onderzoek blijkt ook dat Snapchat vooral populair is onder jongeren, iets wat 2,5 jaar geleden ook al zo was. Tweederde van e jongeren tussen 15 en 19 jaar maken gebruik van Snapchat. 40-plussers laten de app liever links liggen, terwijl onder mensen tussen 20-39 jaar een kwart van Snapchat gebruikmaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2017, 13:40
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen facebook, instagram, onderzoek, snapchat, whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.