AirPods iCulture kerstdecoratie

AirPods-gebruikers klagen over leeglopende oplaadcase

Sommige gebruikers klagen dat de oplaadhoes van de AirPods snel leeg loopt, ook als ze de oordopjes niet gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Je kunt er de klok op gelijkzetten: een nieuw Apple-product betekent: nieuwe batterijklachten. Hoewel de AirPods zonder noemenswaardige problemen werden beoordeeld door de eerste reviewers, blijken er in handen van grote groepen gebruikers toch problemen op te treden. iCulture-lezer Christophe attendeerde ons op het probleem, dat zich nu ook internationaal verspreidt.

AirPods iCulture kerstdecoratie

Christophe schreef ons:

Ik heb de AirPods in de laadcase gestopt. Beide waren 100 procent geladen. Maar na 1 dag is het energieniveau van de laadcase 10 procent gezakt zonder de AirPods of laadcase aan te raken of te gebruiken.

Als je de AirPods een dag of tien niet gebruikt zouden ze met dit tempo volledig leeg zijn. Bovendien haal je ook niet meer de beloofde 24 uur gebruiksduur.

Update 03-01-2017: Bij sommige gebruikers was het probleem van een leeglopende oplaadcase te verhelpen door de AirPods te resetten, de batterij helemaal leeg te laten lopen en vervolgens opnieuw op te laden. Meer over hoe je de AirPods kunt resetten lees je in onderstaande tip.

Oplaadcase AirPods loopt langzaam leeg

Ook wij merkten dat de oplaadcase van de AirPods na een dag niet gebruiken niet meer op 100% stond, maar het verlies was te verwaarlozen. De case gebruikt wat energie om in contact te blijven met de iPhone en om tijdig een notificatie op het scherm te tonen als je het doosje opent. Maar als het in de buurt van 10% per dag komt is dat wel redelijk veel.

Internationaal gezien zijn de klachten heel wat ernstiger, al gaat het voorlopig om geïsoleerde gevallen. Sommige gebruikers klagen dat hun laadcase in een paar uur wel 40% batterijlading verliest, terwijl de AirPods op 100% zaten en in de tussentijd niet waren gebruikt. Reddit-gebruiker severinskulls ging ermee naar de Apple Store en kreeg een vervangend setje AirPods, die het probleem niet hebben. Overigens gaan de klachten alleen over het batterijdoosje, want de AirPods zelf gaan wel de beloofde gebruiksduur van 5 uur mee.

Bij Apple Support was geen informatie voorhanden hoe lang de standbytijd van de oplaadcase moet zijn wanneer je de AirPods niet gebruikt.

Voorlopig beperkt aantal gevallen
Toen de AirPods net uitkwamen waren de aanvankelijke metingen van de batterijduur lovend. Ook waren gebruikers positief over de snelheid waarmee je ze weer kunt opladen. Klachten over de batterijduur duiken nu pas op, na een week gebruik. Eén van de mogelijke theorieën is dat de oplaadcase een haastklus was voor Apple’s toeleveranciers. Uit een teardown van iFixit blijkt dat er veel loze ruimte aanwezig was bij de chip die in de oplaadcase zit. Deze zogenoemde voiding zou kunnen wijzen op gehaaste productie of een lagere productiekwaliteit dan we van Apple gewend zijn.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/airpods/

Apple AirPods review

Gelukkig hebben de meeste gebruikers te maken met een normale batterijduur en is het te vroeg om op basis van een paar gevallen al te speculeren dat er van een wijd verbreid probleem sprake is. Ook zullen er gebruikers zijn waarbij de oplaadcase ongemerkt leegloopt omdat ze de AirPods steeds even in hun oren stoppen en daarna weer in de oplaadcase bewaren. In onze review van de AirPods hadden we in ieder geval geen klachten over de batterijduur.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 03 januari: Mogelijke oplossing door het resetten van de AirPods toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2017, 10:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen airpods, batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.