Makkelijker zoeken in Snapchat.

Snapchat heeft een nieuwe look: makkelijker zoeken en meer kleur

Snapchat heeft een nieuwe look met de verbeterde zoekfunctie en meer kleurgebruik. Je kunt zo niet alleen makkelijker zoeken, maar ook sneller een chat met een vriend of vriendin starten.

Makkelijker zoeken in Snapchat.
Snapchat heeft een nieuwe look gekregen. Heel erg veel verschil zit er niet tussen de vorige versie en de nieuwe versie 10, maar het is door meer kleurgebruik nu een stuk duidelijker in welk onderdeel je zit. Ook is het zoeken naar Snapchat-gebruikers eenvoudiger dankzij de universele zoekfunctie, want dit kan nu vanaf het camera-scherm.

Nieuwe look voor Snapchat: zelfde bediening, meer kleur

De nieuwe look van Snapchat is vooral zichtbaar in het kleurgebruik en de wat afgeronde schermen. Het Verhalen-gedeelte van Snapchat heeft bijvoorbeeld een paarse achtergrond, waarna je het Discover-gedeelte over het Verhalen-scherm heen kunt schuiven. Ook zijn er wat nieuwe animaties zodra je een pagina herlaadt.

Meer kleur in Snapchat.

In de nieuwe update heeft Snapchat ook de verbeterde zoekfunctie toegevoegd die eerder al was aangekondigd. De zoekfunctie is nu altijd beschikbaar vanaf het camera-scherm, helemaal bovenaan. Je kunt vanaf hier direct een zoekopdracht invoeren naar bijvoorbeeld nieuwe gebruikers. Dit maakt het zoeken een stuk handiger, omdat je niet eerst naar je eigen profielscherm hoeft te navigeren. Je kunt vanuit de zoekoptie ook snel een chat starten met al je contactpersonen, zodat de app sneller in het gebruik is.

Bitmoji in Snapchat.

Bovendien kun je vanaf je profielpagina snel Bitmoji maken. Een bitmoji is een getekende versie van jezelf. Het creëren van een bitmoji gaat niet via Snapchat zelf, want je wordt doorgestuurd naar de aparte Bitmoji-app. De rest van de Snapchat-app is ongewijzigd gebleven, waardoor fanatieke Snapchat-gebruikers niet bang hoeven te zijn dat het gebruik van de app nu totaal anders geworden is.

De nieuwe zoekfunctie en de aangepaste vormgeving zijn verwerkt in versie 10 van Snapchat. Om Snapchat nog te kunnen blijven gebruiken, moet je wel de aangepaste voorwaarden accepteren. Hierin staat vooral dat je nu ook akkoord gaat met de servicevoorwaarden van Snap Group Unlimited, het overkoepelende bedrijf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2017, 17:42
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.