AirPods 2 teardown iFixit.

Teardown van AirPods 2 laat zien dat zelf repareren onmogelijk is

iFixit heeft de nieuwste AirPods uit elkaar gehaald om te kijken hoe de binnenkant eruit ziet. Uit de AirPods 2 teardown blijkt wel dat het nagenoeg onmogelijk is om zelf iets te fixen.

Teardown AirPods 2

De AirPods 2 lijken in veel opzichten op het eerste model. Het is dan ook niet gek dat iFixit bij deze nieuwe teardown veel overeenkomsten ziet. Bij de eerste inspectie stuit iFixit op de twee nieuwe modelnummers: A2031 voor de linker en A2032 voor de rechter AirPod. Ook de nieuwe draadloze oplaadcase heeft een nieuw modelnummer, namelijk A1938. De eerste overeenkomst is de batterijcapaciteit: elke AirPod heeft een 93 milliwatt uur-batterij. De oplaadcase heeft exact dezelfde accu als het vorige model, met een capaciteit van 398 mAh.


Bij het openmaken van de nieuwe case, dat niet geheel zonder slag of stoot gaat, ontdekt iFixit de module voor het draadloos opladen. Deze is gemaakt door Broadcom en is een soort plusje met contactpuntjes, zodat je de case alleen maar op een draadloze oplader hoeft te leggen. Op het moederbord van de case zit een nieuwe coating zodat deze beter bestand is tegen water.

AirPods 2 teardown van iFixit met spoel voor de case.

Het grootste verschil aan de binnenkant van de AirPod is de nieuwe H1-chip. Zoals eerder ook al bleek, gebruiken de AirPods 2 Bluetooth 5.0. De H1-chip zorgt voor een langere spreekduur en een snellere verbinding als je veel tussen apparaten wisselt. Andere verschillen tussen deze en de eerste generatie zijn er eigenlijk niet.

AirPods 2 teardown van iFixit met H1.

Omdat het openmaken van zowel de AirPods als de case zo ingewikkeld is, geeft iFixit een repareerbaarheidsscore van 0 op een schaal van 10. Dit betekent dat zelf repareren onmogelijk is, omdat je niet bij de onderdelen komt zonder iets te beschadigen. Dat zie je bijvoorbeeld bij de batterijen, die geseald zijn. Je kunt voor een AirPods reparatie dan ook het beste bij Apple terecht, die jouw exemplaren bij een defect waarschijnlijk gewoon omruilen.

Op de website van iFixit bekijk je nog veel meer foto’s en details.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2019, 14:54
Bron Bron iFixit
Categorie Accessoires
Onderwerpen airpods, ifixit, teardown

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.