Bevestigd: AirPods 2 hebben Bluetooth 5.0

Uit de specificaties van de Bluetooth-instantie blijkt dat de AirPods 2 Bluetooth 5.0 aan boord hebben. Maar wat heb je daaraan als Apple-gebruiker?

AirPods 2 hebben Bluetooth 5.0

Op Apple’s webpagina wordt met geen woord gerept over welk Bluetooth-protocol de nieuwe AirPods 2 ondersteunen. Het was daardoor onduidelijk of de draadloze verbinding een upgrade was ten opzichte van de eerste generatie. Nu blijkt uit de specificaties op de Bluetooth-website dat de AirPods 2 voorzien zijn van Bluetooth 5.0. De meeste voordelen hiervan zitten verwerkt in de nieuwe H1-chip.


In onze AirPods vergelijking kon je al lezen wat de verschillen zijn tussen de nieuwe AirPods 2 en de eerste generatie. De belangrijkste verschillen zitten in de ondersteuning voor Hé Siri en het sneller wisselen tussen apparaten. Dit is mogelijk gemaakt door de H1-chip, Apple’s eigen chip die speciaal ontworpen is voor koptelefoons.

Het voordeel van Bluetooth 5.0 is dat het bereik groter is en er minder vertraging zit in de verbinding. Ook is Bluetooth 5.0 energiezuiniger dan zijn voorganger. De H1-chip die Apple gebruikt regelt een groot deel van deze verbeteringen. Zo is de spraaktijd met één uur verlengd en kun je makkelijker en vooral sneller wisselen tussen aangesloten apparaten. Of het bereik bij de AirPods 2 ook echt beter is, is nog niet bekend. Apple heeft bij de specificaties niets gezegd over een verbeterd bereik, dus hiervoor moeten we wachten op onze eerste ervaringen met de nieuwe oordopjes.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/airpods/vergelijken/

Een ander voordeel van Bluetooth 5.0 is dat je audio naar twee aangesloten apparaten tegelijk kan sturen. In theorie kun je dus op je iPhone twee koptelefoons met Bluetooth 5.0 aansluiten, zodat je samen met iemand anders naar dezelfde audio kan luisteren. De AirPods en iPhone ondersteunen dit nog niet, maar een software-update kan hier in theorie verandering in brengen.

Bekijk ook

Dit regelt de H1-chip in de nieuwe AirPods

De AirPods 2019 bevatten een nieuwe Apple H1-chip, ter vervanging van de eerder gebruikte W1-chip. Deze nieuwe chip verzorgt allerlei extra functies en zit zowel in de AirPods 2 met normale én draadloos oplaadbare case.

Heb je vorige week tijdig de AirPods gekocht? Dan heb je ze waarschijnlijk morgen nog in huis. De eerste exemplaren worden nu verzonden, dus de leveringen staan gepland voor dinsdag de 26e. Hou er wel rekening mee dat je iOS 12.2 nodig hebt om ze te kunnen koppelen. Die update verschijnt naar alle waarschijnlijkheid vanavond. Wil je nog AirPods kopen? Dat kan nog steeds, al zijn de levertijden wel iets opgelopen.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/airpods/kopen/

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.