iPad Air 2019 hands-on door Engadget

iPad Air 2019 eerste indrukken: dit vinden de internationale media

De eerste ervaringen van de iPad Air 2019 zijn online verschenen. Wat hebben de grote internationale media te zeggen over Apple's nieuwste versie van de iPad Air? Dit zijn de indrukken van de iPad Air 2019 hands-on.

Als je een middenklasse tablet zoekt is de iPad Air 2019 de juiste keuze. Deze is aan de binnenkant compleet vernieuwd en heeft een groter schermoppervlak gekregen. Maar zijn de internationale media ook onder de indruk? Dat valt af te leiden uit de eerste hands-on ervaringen en reviews, die nu online zijn verschenen. De nieuwste Air ligt in de winkel voor een prijs vanaf €569.


Deze nieuwe iPad Air is misschien niet zo geavanceerd als de iPad Pro, maar zal voor veel mensen ‘Pro’ genoeg zijn. Ook zou deze iPad wel eens een succesnummer kunnen worden tijdens de ‘Back to School’-periode aan het einde van de zomervakantie.

Er zijn eigenlijk weinig besprekingen van de iPad Air 2019 verschenen en dat heeft een reden: Apple heeft de meeste reviewers alleen de nieuwe mini meegegeven om te testen. Dat zorgt ervoor dat er wel veel iPad mini 2019 hands-on ervaringen online te vinden zijn, maar over de Air lees je een stuk minder. Met deze round-up van eerste indrukken wijzen we je de weg naar plekken waar je deze besprekingen wél vindt.

iPad Air 2019 review door The Verge
Een goede stap omhoog vanaf de basisuitvoering van de iPad, vindt reviewer Dieter Bohn van The Verge. “Met de iPad Air komen de meeste functies die mensen echt van een Pro-apparaat willen beschikbaar, zonder dat je een Pro-prijs ervoor hoeft te betalen”, schrijft hij. “De iPad Air zit in het midden van de line-up en als je het kan betalen zou je deze moeten nemen, in plaats van de basis iPad”. Wel vindt The Verge het wat verwarrend wat de term ‘Air’ tegenwoordig betekent, maar misschien is dit het: de beste all-round keuze voor de meeste mensen. Geen gebakken lucht dus.

Lees verder bij The Verge

iPad Air 2019 ervaringen van Engadget
Vroeger was het zo dat je een iPad Air kocht, dat je de best mogelijke tablet kreeg. Met de komst van de iPad Pro is dat veranderd. Het is dan ook opmerkelijk dat Apple nu opeens de Air weer terug brengt in het assortiment. De huidige iPad Air heeft trouwens weinig overeenkomsten met die vroegere modellen, meent Chris Velazco van Engadget. Het is eigenlijk meer een variant op de vroegere 10,5-inch iPad Pro.

Deze Air voelt nét professioneel genoeg om een aanrader te zijn voor creatieve en productieve types die de standaard iPad te beperkt vinden. Met het grotere scherm, de betere performance, het strakkere design en de extra flexibiliteit is het niet moeilijk voor te stellen dat veel mensen vanaf nu voor dit model kiezen. “Dit zou wel eens de juiste iPad voor de meeste mensen kunnen zijn”, vindt Engadget. Alles wat nu in deze Air zit zouden we nog niet zo lang geleden als Pro-functies hebben beschouwd. Alleen ProMotion ontbreekt.

Lees verder bij Engadget

iPad Air 2019 bespreking door iMore
René Richie van iMore heeft een bespreking van de iPad Air 2019 en vertelt daar uitgebreid over in onderstaande video. Vroeger was er maar één iPad, nu heb je een volledig assortiment. De nieuwe Air is ‘the new normal’ als midrange tablet. Voor mensen die de Pro te duur vinden is de Air een prima keuze. Wil je iets goedkopers, kleiners of krachtigers, dan zijn er alternatieven. Maar voor de meeste mensen zal dit de best iPad voor dagelijks gebruik zijn.

Verder lezen bij iMore

iPad Air 2019 eerste ervaringen door Laptop Magazine
Deze publicatie geeft de iPad Air 4,5 uit 5 sterren. Het mooie grote scherm en de lange batterijduur vallen in de smaak, net als de snelle Bionic-ship en ondersteuning voor het Smart Keyboard. Maar dat toetsenbord is wel een erg prijzig accessoire. En het is jammer dat er geen ondersteuning voor de tweede generatie Apple Pencil in zit.

De nieuwe iPad Air biedt geen nieuwe uitvindingen, maar biedt gewoon een geweldige combinatie van Apple’s bestaande onderdelen. Het zou fijner zijn als Apple het Smart Keyboard zou meeleveren. Voor veel mensen zal het instapmodel voldoende zijn, maar mensen die een geweldige tabletervaring voor een redelijke prijs moeten de iPad Air hebben.

Lees verder bij Laptop Magazine

iPad Air 2019 hands-on door TechRadar
De iPad Air 2019 is hét model voor mensen die iets meer willen dan het instapmodel, vindt TechRadar. Het is eigenlijk een geschikter model voor de meeste mensen, tenzij je een early adopter met geld te veel bent, of een professional die in de iPad Pro wil investeren. Volgens de reviewer biedt dit model de dubbele performance van de iPad 9,7-inch uit 2018 en is het geschikt voor iedereen die serieus met productiviteit bezig wil gaan. Het 10,5-inch scherm is een mooie upgrade ten opzichte van de 9,7-inch iPad, met als extraatje een gelamineerd scherm, bredere kleurweergave, True Tone en antireflecterende coating. TechRadar is van al deze eigenschappen onder de indruk. Ook is dit de eerste Air met dunnere schermranden. En de camera is acceptabel, zeker de frontcamera die van 1,2 naar 7 megapixel is gegaan. Je kunt er nu ook beter mee FaceTimen.

Deze iPad is vooral ideaal voor mensen die willen typen. De Air is de goedkoopste iPad met Smart Connector, zodat je het Smart Keyboard kunt gebruiken en die biedt meer gemak dan een gewoon Bluetooth-toetsenbordje. “Niet te missen als je 2-in-1 productiviteit van een iPad verwacht”, vindt TechRadar.

Lees verder bij Techradar

iPad Air 2019 kopen
Wil je de iPad Air 2019 kopen? In ons artikel iPad kopen vind je alle info over prijzen en modellen. Lees ook onze artikelen over de iPad Air 2019 vs. iPad mini 2019 verschillen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2019, 18:48
Categorie iDevices
Onderwerp ipad air
Device iPad Air
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.