Texture-app

Apple sluit Texture, Android-gebruikers zijn het haasje

Apple gaat op 28 mei de tijdschriftendienst Texture sluiten. Een grote verrassing is dat niet, na de aankondiging van de eigen tijdschriftendienst Apple News+.

Texture stopt in mei 2019

Ongeveer een jaar geleden kocht Apple de digitale tijdschriftendienst Texture, om daarmee een eigen abonneedienst voor tijdschriftartikelen op te bouwen. Apple News+ is inmiddels van start gegaan en dat heeft nu gevolgen voor Texture. Gebruikers kunnen vanaf 28 mei niet langer gebruik maken van de dienst en de bijbehorende app. Huidige gebruikers krijgen 1 maand gratis Apple News+ proberen. Maar een erg royaal aanbod is dat niet, want iedereen mag de eerste maand de tijdschriften gratis doorbladeren.


Android-gebruikers zijn boos
Uiteraard is niet iedereen blij met de aankondiging. Zo hebben Android-gebruikers die geen iPhone of iPad hebben, geen mogelijkheid meer om de tijdschriften te lezen. En aan de gratis proefmaand van News+ hebben ze ook niets. Sommige van deze klanten zijn al jarenlang gebruiker van Texture en nu stopt het opeens.

Texture stopt

Er was korte tijd hoop dat Apple een webgebaseerde versie van News+ zou uitbrengen, of misschien zelfs een Android-app, zoals met Apple Music is gedaan. Anderen hoopten dat Apple de Texture-app voor Android nog wat langer in de lucht zou houden. Apple lijkt de afgelopen tijd wat meer open te staan voor andere platformen. Zo komt de TV-app ook op smart tv’s en op andere mediaspelers zoals de Amazon Fire TV en Roku. Ook is AirPlay 2 tegenwoordig te gebruiken op speakers van derde partijen.

Overigens biedt Apple News+ wel meer waar voor je geld. Je krijgt bij Apple toegang tot honderden magazines en daarnaast kun je kranten zoals The Wall Street Journal, Los Angeles Times en Toronto Star lezen. Apple heeft ook deals met online publicaties zoals theSkimm, The Highlight (van Vox) en Vulture, The Cut en Grub Street (van New York Magazine). Ook gaat Apple een Mac-app uitbrengen.

Eerder schreven we dat Apple News+ niet in Nederland beschikbaar komt, maar dat dit op zich niet zo erg is. Er zijn namelijk voldoende bestaande alternatieven zoals Blendle en Readly. Die bieden ook de mogelijkheid om tijdschriften op de iPad te lezen en bieden meer lokaal aanbod.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2019, 18:13
Categorie Apple
Onderwerpen apple news, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.