Melding van WhatsApp met een foto.

WhatsApp laat binnenkort zien hoe vaak een bericht doorgestuurd is

Whatsapp test momenteel een functie zodat je precies kan zien hoe vaak een bericht doorgestuurd is. WhatsApp wil hiermee neonieuws tegengaan, een nog steeds groeiend probleem.

Het afgelopen jaar is WhatsApp druk bezig geweest met het tegengaan van nepnieuws dat via de chatapp verspreid wordt. Sinds vorig jaar worden doorgestuurde berichten met labels gemarkeerd en eerder dit jaar werd de doorstuurfunctie beperkt tot vijf ontvangers tegelijkertijd. Binnenkort komen er nog meet maatregelen bij, zo blijkt uit een beta van de Android-versie.

‘WhatsApp toont hoe vaak bericht doorgestuurd is’

Je kan in WhatsApp checken wie een groepsbericht gelezen heeft door deze naar links te vegen. Dit kan ook bij individuele chats, waarbij je precies kan zien op welk tijdstip het bericht afgeleverd en gelezen is. In de nieuwe beta zie je op deze plek ook hoe vaak een doorgestuurd bericht precies verzonden is. Dit is alleen beschikbaar voor de verzender van het bericht, aangezien je alleen van verstuurde berichten de berichteninfo kan bekijken.

Info van doorgestuurd WhatsApp-bericht.

Op deze manier kan je dus zien hoe populair een doorgestuurd bericht is. Berichten die vaak doorgestuurd zijn, bevatten mogelijk nepnieuws. Als een bericht vaker dan vijf keer doorgestuurd is, wordt deze ook in de chat met een speciaal label gemarkeerd. Je ziet dan direct dat een bericht vaak doorgestuurd is. Dit is zichtbaar voor zowel de verzender als de ontvanger. Deze label moet helpen bij het bepalen of een bericht wel echt is of dat het gaat op nepnieuws.

Vaak doorgestuurd WhatsApp-bericht.

‘Binnenkort ook ontvangen WhatsApp-foto’s Google’

In een eerdere beta ontdekte WABetaInfo al een andere functie die nepnieuws tegen moet gaan. Met een nieuwe functie die binnenkort beschikbaar komt, kun je een ontvangen afbeelding zoeken via Google. Door de afbeelding te uploaden naar de zoekmachine, kun je checken of de foto van de verzender wel authentiek is of dat hij of zij deze simpelweg van Google geplukt heeft. Op deze manier kun je dus ook makkelijker nepnieuws achterhalen, door simpelweg de foto door Google te laten controleren.

WhatsApp-foto zoeken in Google.

Beide functies worden de komende tijd getest en moeten daarna voor iedereen beschikbaar zijn. Wanneer dat precies is, is nog onduidelijk. Uit eerdere ontdekte functies is gebleken dat dit nog wel een paar maanden kan duren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2019, 10:15
Bron Bron WABetaInfo
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.