Best of 2017 Apple

Dit zijn volgens Apple de beste apps van 2017

Het jaar loopt bijna ten einde en daarom heeft Apple alvast de balans opgemaakt. Volgens Apple waren Calm, Enlight Videoleap en Hidden Folks één van de hoogtepunten van het afgelopen jaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Best of 2017 Apple
Het jaar komt al bijna ten einde en daarom heeft Apple bekendgemaakt wat volgens hen de beste en populairste apps van 2017 waren. Internationaal heeft Apple de app Calm uitgeroepen tot iPhone-app van het jaar, terwijl Splitter Critters de beste game van 2017 is.

Apple’s beste apps van het jaar

Apple maakt ieder jaar haar eigen favorieten bekend. Dit jaar heeft Apple wederom zowel internationaal als voor Nederland en België aparte lijsten gemaakt. In de internationale lijst vinden we een verrassende nummer één. Apple heeft namelijk gekozen voor de meditatie-app Calm, bij ons een vrij onbekende app. Qua games heeft Apple gekozen voor Splitter Critters, een originele platformgame waarin je de omgeving aanpast om verder te komen. Internationaal heeft Apple voor de volgende apps gekozen:

Beste apps, internationaal

Voor Nederland en België heeft Apple dus voor een iets andere selectie gekozen. In de Nederlandse App Store is te zien dat de foto-app Enlight Videoleap op de iPhone tot de beste verkozen is. Met deze app kun je video’s van hoge kwaliteit maken, ook voor mensen die nieuw zijn met het monteren van video. De beste game is in Nederland en België net als internationaal Spliter Critters.

Beste apps, Nederland en België

De prijs voor Hidden Folks is extra leuk, want deze game is gemaakt door de Nederlander Adriaan de Jongh. Wij waren dit voorjaar ook al zeer te spreken over Hidden Folks in onze review.

Apple heeft ook nog de vier populairste trends van 2017 op een rij gezet. Apple heeft dit ingedeeld in vier categorieën: augmented reality, real-time competitie, duurzaamheid en iedereen is een kunstenaar. In de categorie augmented reality vallen Sky Guide AR en Filmr op. Met Sky Guide AR bekijk je het heelal met augmented reality en met Filmr maak je je eigen film met augmented reality-personages erin.

Apple Beste van 2017

Populairste apps van 2017: WhatsApp, Super Mario Run en meer
Behalve de beste apps, heeft Apple ook bekendgemaakt welke apps het populairst waren. De lijst van populairste gratis apps bestaat uit weinig verrassende apps zoals WhatsApp, Instagram, Snapchat en YouTube. De populairste betaalde apps zijn Babyfoon 3G, Enlight, Oei, ik groei! en Scanner voor mij. Het zijn dus vooral de oude bekende apps die het afgelopen jaar het meest gedownload werden. Babyfoon 3G staat bijvoorbeeld al jaren lang bovenaan de hitlijsten.

Voor games geldt dat Super Mario Run, Ballz, Clash Royale, Subway Surfers en Pokémon Go de populairste gratis downloads waren. Bij de betaalde games zijn dat Rollercoaster Tycoon Classic, Minecraft, F1 2016 en Monument Valley 2. Monument Valley 2 is de hooggewaardeerde opvolger van het eerste deel en verscheen afgelopen zomer. In onze review waren wij ook zeer te spreken over Monument Valley 2.

Beste muziek, film en meer
Behalve de selectie voor apps, heeft Apple ook laten weten wat de populairste muziek op Apple Music was en welke films het meest bekeken en gekocht zijn in de iTunes Store. Net als op Spotify doet Ed Sheeran het goed op Apple Music. Zijn hit Shape of You staat bovenaan de lijst, terwijl ook Despacito van Luis Fonsi en Rockabye van Clean Bandit goed scoren. Verder in de lijst zien we ook Something Just Like This van The Chainsmokers & Coldplay en wat oudere hits als 24K Magic van Bruno Mars en I Feel It coming van The Weeknd.

Apple's toplijsten van 2017 voor films, boeken en muziek.

In de iTunes Store zijn Vaiana, Sing, Fantastic Beats and Where to Find Them en Rogue One: A Star Wars Story de hoogtepunten van 2017. Ook hier vinden we verderop in de lijst wat oudere films van vorig jaar, zoals Doctor Strange, Trolls en The Accountant. In de iBooks Store vinden we Judas van Astrid Holleeder, Thomas Dekker van Thijs Zonneveld, Achter gesloten deuren van B.A. Paris en Goede dochter van Karin Slaughter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2018, 15:26
Categorie Apps
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.