1password

Reacties voor: 1Password meldt datalek, gebruikersdata niet getroffen

Wachtwoordmanager 1Password heeft een datalek in zijn interne supportsystemen gemeld. Daarbij zijn geen gebruikersdata gestolen. Hackers kregen alleen toegang tot het Okta-account van 1Password.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Echt waanzin dit. Gebruik deze app al een tijdje maar twijfel nu om over te stappen naar een andere. Lijkt wel of geen enkele app bestand is tegen hackers… hoe moet je anders je wachtwoorden veilig opslaan?

  2. Origineel geplaatst door Dani
    Echt waanzin dit. Gebruik deze app al een tijdje maar twijfel nu om over te stappen naar een andere. Lijkt wel of geen enkele app bestand is tegen hackers… hoe moet je anders je wachtwoorden veilig opslaan?

    In de iCloud sleutelhanger, zie Apple nog niet zo snel gehackt worden.

  3. @Dani: Zodra overal Passkeys werkt is het probleem opgelost, dan heb je geen wachtwoord manager meer nodig. Zelf ben ik al geen fan van het opslaan van alle persoonlijke gegevens op andermans server. Om die rede gebruik ik er Safe In Cloud waarbij ik zelf de keuze kan maken of ik die met een cloud-service wil kopiëren of rechtstreeks met een internet schijf of NAS apparaat. De desktopversie van Safe In Cloud is altijd gratis, dus je kan hem sowieso goed uitproberen. Alle velden zijn aanpasbaar naar eigen wens. Voor een éénmalige zeer schappelijke prijs schaf je de app aan die te gebruiken is op iPhone, iPad enz.

  4. @hans: dit zou wel echt een top app zijn, kan deze ook kdbx bestanden uitlezen? (KeePass).
    Wel jammer dat je niet een database uit je bestanden kan halen op de iPhone, ik heb mijn NAS via quickconnect gekoppeld aan de bestanden app, zo sync ik nu ook het keepass bestand met KeePassium. maar deze PRO versie is duur en wil ik niet aanschaffen

  5. Nochtans is 1Password nog steeds de beste en meest veilige password manager die er is. Alle data wordt versleuteld en ze hebben géén toegang tot jouw accounts. Het is ook de enige speler die met een extra pijler werkt (de Secret Key) naast een wachtwoord en 2FA (of een hardware key). Onmogelijk te hacken met de bestaande super computers.
    Ze communiceren ook gewoon eerlijk over een datalek (is bij andere diensten wel anders geweest…).

    Zie: https://support.1password.com/1password-security/

    En kiezen voor Apple omdat ze groot zijn, is geen goede waardemeter…

  6. @swen: Ik meen van wel maar het beste is om de App even te downloaden op een desktop met Windows of MacOs, dan kan je zien of hij bestanden uit KeePass kan importeren.

  7. Origineel geplaatst door Dani

    Echt waanzin dit. Gebruik deze app al een tijdje maar twijfel nu om over te stappen naar een andere. Lijkt wel of geen enkele app bestand is tegen hackers… hoe moet je anders je wachtwoorden veilig opslaan?

    Heb je het artikel überhaupt gelezen?

    1Password claimt dat er alleen in interne administratieve systemen van 1Password is gekeken. Er is dus geen toegang geweest tot gebruikersdata en ook niet tot wachtwoordkluizen van gebruikers. Het is dan ook niet nodig om in paniek te raken of om haastig je hoofdwachtwoord te wijzigen.

    Paniek om niks.

  8. Origineel geplaatst door hans

    @Dani: Zodra overal Passkeys werkt is het probleem opgelost, dan heb je geen wachtwoord manager meer nodig. Zelf ben ik al geen fan van het opslaan van alle persoonlijke gegevens op andermans server. Om die rede gebruik ik er Safe In Cloud waarbij ik zelf de keuze kan maken of ik die met een cloud-service wil kopiëren of rechtstreeks met een internet schijf of NAS apparaat. De desktopversie van Safe In Cloud is altijd gratis, dus je kan hem sowieso goed uitproberen. Alle velden zijn aanpasbaar naar eigen wens. Voor een éénmalige zeer schappelijke prijs schaf je de app aan die te gebruiken is op iPhone, iPad enz.

    Thanks voor de tip. Zal er deze week eens naar kijken 👍🏽

  9. @Frits de groot: jij bent de iCloud hack met foto’s van beroemdheden een paar jaar terug vergeten? Apple wordt net zo goed gehacked.

  10. Tsja. Ik ben blij dat 1Password niet elk randsysteem wat ze nodig hebben zelf in huis ontwikkelt, het is al duur genoeg.

    En dan loop je extra risico dat er dus een ingehuurd populair systeem een keer geraakt wordt door hackers. Volgens mij hebben ze hun wachtwoordenkluizensysteem prima op orde en is dit ook transparant naar gebruikers.

    Ik schrijf 1Password hier niet om af.

  11. @Spammert: Dat was geen hack. Men had gewoon wachtwoorden geraden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.