1Password met virtuele creditcards

1Password helpt je aan virtuele creditcards – maar alleen in de VS

Veiliger online betalen

Wachtwoordenapp 1Password heeft iets nieuws: met de generator voor virtuele creditcards kun je veiliger online betalen. Je maakt een virtuele creditcard in je browser met een limiet qua uitgaven. Helaas werkt het voorlopig alleen in de VS omdat privacy.com nog niet bij ons beschikbaar is.

Virtuele creditcards bij 1Password

Ook kun je bij deze creditcards instellen hoe vaak je ze mag gebruiken. Je slaat ze op in 1Password. 1Password werkt hiervoor samen met Privacy.com. Je kunt een onbeperkt aantal virtuele creditcards aanmaken en de gegevens daarvan blijven veilig bewaard. Ook voorkom je hiermee onverwachte uitgaven. Om te gebruiken moet je de extensie 1Password X Google Chrome gebruiken. Later komt er ook nog een extensie voor Safari.

Virtuele creditcardnummers ken je misschien al van Apple Pay. Het wordt ook gebruikt voor de Apple Card-creditcard. Ook bieden sommige creditcardbedrijven de mogelijkheid om virtuele kaarten te maken. Voor een wachtwoordenapp als 1Password is het echter een primeur.

1Password virtuele creditcards

Zo werkt het:

  • Moet je ergens een kaartnummer invoeren, dan geeft 1Password je de optie om een virtuele kaart te maken. Je kunt deze een eigen naam geven.
  • Bij het maken van een kaart is deze gekoppeld aan deze ene partij. Je kunt deze virtuele kaart niet voor andere diensten en sites gebruiken. Worden de kaartgegevens gestolen, dan zijn ze alleen voor die ene site te gebruiken.

1Password virtuele creditcard

  • Je kunt zelf de uitgavenlimiet voor de kaart instellen. Zo voorkom je dat je opeens duizenden euro’s kwijt bent. Je kunt kiezen voor een eenmalige betaling, een maandelijkse of een jaarlijkse limiet. Ook kan het gaan om een totaalbedrag. Op die manier kun je ook budgetten stellen voor bijvoorbeeld je huwelijksfeest of een dure vakantie.
  • Je slaat de kaart in 1Password op. Moet je weer een betaling doen, dan laat 1Password zien welke virtuele kaarten je bij deze site hebt gebruikt. Zo haal je ze niet door elkaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2020, 19:30
Bron Bron 1Password-blog
Categorie Apps
Onderwerpen 1password, creditcard, wachtwoorden

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.