Outlook voor Mac 2020

Compleet vernieuwde Outlook voor Mac verschijnt half oktober

Geen Ribbon meer!

Microsoft gaat een compleet vernieuwde Outlook voor Mac uitbrengen en heeft ook verbeteringen voor iOS en watchOS in petto. Dat kondigde het bedrijf vandaag aan. Sinds vorig najaar is Microsoft al bezig met de nieuwe versie.

Outlook voor Mac zal een nieuw design krijgen, afgestemd op Big Sur. Daarin worden Microsoft’s Fluent-iconen gebruikt, maar je zult ook zien dat goed naar Big Sur is gekeken. Dit is bijvoorbeeld te herkennen aan de afgeronde hoeken. Om het design eenvoudiger te maken is de bekende Ribbon verwijderd. Het schrijven van nieuwe e-mails is nu makkelijker dankzij een verbeterd scherm voor nieuwe berichten, een weergave met enkele regel en een negeer-functie. Ook is de hoofdweergave makkelijker aan te passen aan je wensen.

Verder is het contactensysteem van Outlook aangepast. Collega’s en overige contacten staan nu gescheiden van elkaar bij afspraken en e-mails. De software kan ook detecteren met welke mensen je vaak contact hebt. Daarnaast kun je eigen favorieten instellen. Om te zorgen dat je geen relevante berichten mist is er nu een verbeterde zoekfunctie. De agenda toont voortaan groepen en er is nauwere integratie met Microsoft Teams.

Outlook Mac design

Ook gaat Microsoft de sync-technologie die nu voor iOS, Android en Windows Mail wordt gebruikt toepassen in Outlook voor de Mac, waardoor alles sneller synchroniseert. Daarnaast komt er ondersteuning voor iCloud- en IMAP-accounts, maar dat volgt later. Google-support zit er al wel in, als midden oktober iedereen met een geschikte Mac kan updaten.

Outlook voor Mac 2020

Outlook voor iOS krijgt ook een paar nieuwigheden, zoals een agenda-widget voor aanstaande afspraken van meerdere accounts, reageren met emoji en spraakcommando’s geven. De functie Play My Emails breidt uit naar alleen Canada, Australië, India en het Verenigd Koninkrijk, dus daar hebben we niets aan.

Outlook voor Mac 2020

Wel hebben we iets aan de Apple Watch-complicaties die in Outlook voor watchOS 7 beschikbaar komen. Daarmee zie je in één oogopslag het aantal ongelezen e-mails of je agenda-afspraken. De update komt later dit jaar beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2020, 18:24
Bron Bron Microsoft
Categorie Mac & macOS
Onderwerp outlook

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.