Withings is nu Nokia Health.

Nokia Health: alles over de gezondheidsaccessoires van Nokia (voorheen Withings)

Alles over de Nokia Healh-producten, een serie gezondheidsaccessoires van Nokia. Wat is er verkrijgbaar en wat kost het? Dat lees je in dit overzicht. Van Nokia Body weegschalen tot de Nokia Sleep en Nokia Steel horloges met stappenteller: je vindt ze hier allemaal bij elkaar.

Nokia Health is de naam van een serie gezondheidsaccessoires die samenwerken met je iPhone en iPad. De collectie bestaat uit een weegschaal, slaapmat, thermometer, bloeddrukmeter en horloges met stappenteller. In dit overzicht lees je wat de mogelijkheden zijn. Soortgelijke accessoires vind je bij Fitbit, Lidl’s HealthForYou en andere merken.

Hieronder lees je over:

Withings is nu Nokia Health.

Wat is Nokia Health?

Nokia Health is een serie gezondheidsproducten waarmee je je gewicht, slaap, bloeddruk, lichaamstemperatuur en andere vitale lichaamswaarden kunt meten. De gezondheidsaccessoires kreeg het Nokia in handen na een overname van Withings.

Nokia was in het jaar 2000 de belangrijkste fabrikant van mobiele telefoons. In 2014 werd de telefoontak verkocht aan Microsoft. Tegenwoordig houdt het Finse bedrijf zich met andere activiteiten bezig, voornamelijk telecomnetwerken en de gezondheidsaccessoires die we in dit overzicht bespreken. Deze producten worden door Nokia zelf ontwikkeld en op de markt gebracht.

De merknaam ‘Nokia’ wordt nog steeds gebruikt voor mobiele telefoons, maar deze producten worden officieel niet meer door het bedrijf zelf gemaakt. Het Finse bedrijf HMD Global mag de telefoons onder licentie op de markt brengen onder de merknaam ‘Nokia’.

Nokia Health-producten

Het assortiment van Nokia Health bestaat uit:

Nokia Body weegschalen

De Body Cardio is de meest recente slimme weegschaal van Nokia, waarmee je niet alleen je gewicht, maar ook vetmassa, spiermassa, watergehalte en botmassa kunt meten. De weegschaal is in twee kleuren (wit en zwart) verkrijgbaar en kan maximaal 8 gebruikers herkennen. Lees meer over de Nokia Body Cardio in ons aparte artikel, of bekijk ons overzicht van slimme weegschalen voor een overzicht van producten van andere fabrikanten.

De Body Cardio is Nokia’s meest uitgebreide weegschaal. Daarnaast zijn de eerder verschenen modellen Body en Body+ soms nog verkrijgbaar. Alle metingen kun je aflezen in de Health Mate-app.

Bekijken: Nokia Body Cardio (ca. 180 euro)

Withings Body Cardio

Nokia Sleep slaapanalyse

Met de Nokia Sleep kun je je slaap analyseren door een slaapmatje onder je matras te leggen. De sensoren geven je daarna een slaapscore, op basis van de lengte van je slaap, snurkgedrag en meer. Eerder verkocht Nokia ook de Withings Aura, een groter en veel duurder apparaat dat je op je nachtkastje moest plaatsen.

Bekijken: Nokia Sleep (nog niet in de winkel verkrijgbaar)

Nokia Thermo-thermometer

De Nokia Thermo is de enige thermometer in het assortiment van Nokia en is de overname van Withings eigenlijk niet meer vernieuwd. Je meet de temperatuur door de sensor tegen de slaap te houden, dus het is ook geschikt voor slapende kinderen. Er zitten 16 infrarood-sensoren in, die meer dan 4.000 metingen uitvoeren om de temperatuur vast te stellen. Dit lees je vervolgens af in op het apparaat zelf of in de HealthMate-app.

Bekijken: Nokia Thermo (ca. 100 euro)

Nokia Thermo met kind

Nokia BPM-bloeddrukmeters

De nieuwste Nokia bloeddrukmeter is de Nokia BPM+, die compact is op te rollen zodat je onderweg je bloeddruk kunt meten. De meting vindt plaats om je bovenarm, met het meegeleverde manchet en duurt ongeveer een minuut. De gemeten bloeddruk en hartslag verschijnen daarna in de app. Ook krijg je meteen te zien of de uitslag binnen de aanbevelingen van de Europese en Amerikaanse instanties ligt. Soms kom je in de winkel nog de Nokia BPM tegen, die te herkennen is aan de manchet met geperforeerde gaatjes. Deze is iets ouder maar nog steeds te gebruiken. Lees ook ons overzicht van bloeddrukmeters met iPhone-koppeling.

Bekijken: Nokia BPM+ (ca. 130 euro)

Nokia BPM+ bloeddrukmeter.

Nokia Steel-horloges en Go-trackers

Nokia heeft een eigen activiteitentracker met de naam Nokia Go, waarmee je zowel stappen als slaapgedrag kunt meten. Het gaat om een simpele tracker voor dagelijks gebruik. Veel bekender zijn de Nokia Steel-horloges, die eruit zien als een klassiek analoog horloge maar sensoren bevatten om je beweging en slaap te meten. Het meest uitgebreide en meest recente horloge is de Nokia Steel HR met ingebouwde hartslagmeter, die verkrijgbaar is in twee formaten: 36mm en 40mm.

Bekijken: Nokia Steel HR (ca. 200 euro)

Nokia Steel HR

Nokia Home beveiligingscamera

Nokia Home is niet zozeer bedoeld voor je gezondheid, maar om je huis in de gaten te houden. Via de iPhone houd je thuis een oogje in het zeil. Je krijgt meldingen bij ongebruikelijke geluiden en bewegingen. Ook houdt de Nokia Home de luchtkwaliteit in de gaten. Werkt via de los verkrijgbare Home-app voor iOS en Android. Heeft recent geen update meer gekregen.

Bekijken: Nokia Home (ca. 200 euro)

Withings Home Plus camera met iPhone-app

Nokia Health Mate-app

Alle gezondheidsaccessoires die Nokia maakt zijn aan te sturen via de gratis Health Mate-app voor iOS. Hiermee kun je bijvoorbeeld de metingen van de weegschaal, bloeddrukmeter en thermometer uitlezen en krijg je een goed beeld van je voortgang. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android en maakt draadloos verbinding met de accessoires. Omdat de meeste Withings-accessoires via Wi-Fi in verbinding staan kunnen ze zelfstandig de metingen synchroniseren met de online diensten van Nokia.

Nokia Health Mate app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Accessoires
Onderwerpen gezondheid, nokia
Software iOS