Nieuw Apple-patent hint naar waterbestendige iPhone

Apple hint in een nieuw patent dat er wordt gewerkt aan een waterbestendige iPhone. Het zou gaan om een nieuw soort coating om interne elektronica te beschermen tegen water.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 6 waterdicht?Het zou zomaar kunnen dat Apple in de toekomst een waterdichte iPhone uit gaat brengen. Dit blijkt uit een nieuwe patentaanvraag die vandaag werd gepubliceerd. Hierin wordt een methode beschreven om de interne componenten waterbestendig te maken.


De geruchten dat Apple werkt aan een iPhone die waterproof is komen niet geheel onverwachts. Vorig jaar schreven we al over de mogelijke komst van een waterbestendig toestel, toen werd gedacht dat de iPhone 6 waterdicht was. Dit bleek niet het geval, maar het wijst er op dat de ontwikkeling wellicht nog in volle gang is.

Patent Waterproof Iphone

In het document wordt niet over een specifiek apparaat gesproken, maar de kans is groot dat het over de iPhone gaat. Een aantal luxe Android-toestellen zijn al waterbestendig en waterschade leidt vaak tot een defecte iPhone. Met behulp van een hydrofobe coating zullen volgens het patent gevoelige interne elektronica beschermd moeten worden tegen water. Dit lijkt een betere oplossing dan het ontwikkelen van een waterdichte behuizing voor de iPhone, aangezien dit ten koste kan gaan van het ontwerp.

De patentaanvraag werd door Apple in september 2013 ingediend bij het Amerikaanse patentbureau, en inmiddels zijn de documenten openbaar gemaakt. De aanvraag lijkt nog niet te zijn goedgekeurd.

Lees ook: Waterschade bij iPhone: wat moet je doen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2015, 16:51
Categorie Apple
Onderwerpen patent, waterproof
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.