Twitter-app

De beste Twitter-apps voor iPhone en iPad

Je tweets en Twitter-tijdlijn kun je met allerlei Twitter-apps voor iOS bekijken. In deze applijst laten we de beste Twitter-apps voor iPhone en iPad zien. Wat hebben ze te bieden aan extra functies?

De beste Twitter-apps voor iOS

Als je Twitter gebruikt, heb je de keuze uit allerlei iOS-apps. Zo kun je tweets versturen en lezen met de officiële app van Twitter, maar er staan genoeg alternatieven in de App Store die misschien beter bij jouw behoeften aansluiten.

Hou er rekening mee dat sinds augustus 2018 Twitter-apps van derden minder functies hebben. Dat heeft te maken met een wijziging die Twitter heeft doorgevoerd, waardoor third party-apps geen realtime updates meer krijgen en alleen tegen een forse betaling notificaties mogen verzenden. Dat is jammer, want juist de alternatieve apps hebben/hadden vaak leuke extra functies. Hoewel Twitter apps van derden toestaat, wil het bedrijf natuurlijk het liefst dat gebruikers voor de officiële app kiezen. Daarom werden er al langer beperkingen opgelegd aan deze apps, waardoor je bijvoorbeeld alleen polls kunt gebruiken in de officiële. Houd daar rekening mee als je een van onderstaande apps gaat gebruiken. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Twitter? Neem dan een kijkje in ons uitgebreide uitlegartikel over het sociale netwerk.


De beste Twitter-apps staan op een rij in dit artikel.

Twitter voor iOS

De officiële app van Twitter zullen de meeste mensen meteen herkennen. De app heeft een fris wit uiterlijk en ondersteunt (uiteraard) alle meest recente features van het netwerk. Vul bijvoorbeeld polls in vanuit je tijdlijn en verstuur met de GIF-knop snel een bewegend plaatje. Daarnaast is Twitter ook aanwezig op de Apple Watch, zodat je tweets kunt bekijken of naar de populairste trends kunt kijken.

Tweetbot 4 voor iPhone en iPad.

Tweetbot voor iOS

Tweetbot is al jaren de grote publieksfavoriet bij fanatieke Twittergebruikers. Eind 2015 werd de app in een nieuw jasje gestoken met Tweetbot 4, een grote update die de app onder meer universeel geschikt maakte voor de iPhone en iPad. Ook kun je Tweetbot 4 split-screen gebruiken op de iPad, zodat je Twitter kunt blijven checken terwijl je een andere app bedient. Handig aan Tweetbot is het Activity-tabblad, waarin je in een grafiek kunt zien hoeveel nieuwe volgers, likes en retweets je gekregen hebt. Dit kan een fijne bron zijn voor bedrijven om bij te houden wat het bereik van hun tweets is.

Twitterrific voor iOS

Twitterific is een populair gratis alternatief voor de Twitter-app, die echter wel wat in-app aankopen heeft. Zo kun je advertenties afkopen en push notificaties ontgrendelen. De app onderscheidt zich onder meer met een automatisch dag- en nachtthema en een handige optie om bij foto’s gezichten te herkennen. Als je een foto in een tweet plaatst met Twitterific, zorgt de app ervoor dat het gezicht altijd in de preview te zien is. Dit werkt ook bij dieren en tekenfilmfiguren en maakt je tweets in een klap een stuk aantrekkelijker. Vooral de Apple Watch-app is erg overzichtelijk, met veel felle kleuren zodat je in een oogopslag weet waar je naar kijkt.

Echofon voor iOS

Echofon klopt zichzelf op de borst met de claim dat het de snelste Twitter-app in de App Store is. Daarnaast zitten er een aantal functies ingebouwd die vooral voor fanatieke Twitter-gebruikers interessant kunnen zijn. Zo kon je al vroegtijdig tweets maken die langer zijn dan 140 tekens, dankzij een ingebouwde tool. Ook ondersteunt de app diensten zoals Instagram en YouTube, zodat je gedeelde foto’s en video’s vanuit Echofon kunt bekijken.

Hootsuite voor iOS

Hootsuite is bedoeld voor de mensen die hun Twitter-tijdlijn graag zo overzichtelijk mogelijk houden. De kleur wit voert de boventoon in de app. Naast een Tweet-, Home- en zoekknop vind je in de app ook een statistiekenpagina waarmee je kunt zien wat het bereik is van je tweets. Een voordeel van Hootsuite is dat je er naast Twitter ook berichten mee kunt inplannen voor Facebook, LinkedIn en Foursquare. Als je het liefst zo min mogelijk apps op je iPhone hebt staan, is Hootsuite dus een mooie om te overwegen.

Tweetings voor iOS

Als je liever een alternatieve Twitter-app gebruikt, maar wel graag van alle functies van Twitter gebruik wilt maken, moet je Tweetings eens bekijken. Deze app krijgt namelijk regelmatig forse updates die de app weer verrijken met nieuwe mogelijkheden. Zo kun je in Tweetings naar GIF-bestanden zoeken en ondersteunt de app 3D Touch. Ook worden linkjes automatisch verkort en kun je tweets inplannen. Daarnaast is Tweetings op de Apple Watch beschikbaar, zodat je ook onderweg je priveberichten en mentions kunt bekijken vanaf je pols.

Tweetlogix voor iOS

Voor twitteraars die het uiterlijk van hun app het liefst zelf samenstellen. In Tweetlogix kun je namelijk zelf het kleurenschema kiezen, zodat de app precies zo oogt als jij wil. Deze thema’s kun je ook importeren of naar andere gebruikers tweeten. Daarnaast heeft Tweetlogix een ingebouwd dag- en nachtthema. Op de iPad kun je Tweetlogix daarnaast met de multitasking-optie gebruiken en worden video’s en GIF-bestanden in je tijdlijn afgespeeld. Tweetlogix kost eenmalig €2,99 maar heeft verder geen in-app aankopen.

Lees ook onze lijst met de beste Twitter-apps voor de Mac. Twitter had ooit ook een Apple Watch-app, maar heeft die in september 2017 verwijderd. Wil je toch Twitter op de Apple Watch gebruiken, kijk dan eens naar Chirp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!