Twitter test 280 tekens, maar niet meer op de Apple Watch

De Apple Watch-app van Twitter behoort tot het verleden. In de laatste update is de Apple Watch-versie verwijderd. Tegelijkertijd wordt er door Twitter getest met een maximum van 280 tekens in plaats van 140.

Als je de Apple Watch-app van Twitter weleens gebruikte, dan is het verstandig om de nieuwste iOS-update van de Twitter-app nog niet te downloaden. Twitter heeft in versie 7.8 de Apple Watch-app verwijderd. Twitter is al de zoveelste app die de Apple Watch-app laat vallen. Er zijn nog wel alternatieven. Daarnaast test Twitter met een uitbreiding van het aantal tekens naar 280 per tweet.

Twitter op de Apple Watch.

Twitter op Apple Watch verwijderd

Toen de Apple Watch in 2015 verscheen, was Twitter er als één van de eerste bij om een aparte Apple Watch-app uit te brengen. Met de Apple Watch-app van Twitter kon je door je tijdlijn bladeren, maar ook de Trending Topics bekijken. Het was ook mogelijk om je eigen tweets te dicteren. Als je meldingen voor Twitter ingeschakeld had, kon je ook rechtstreeks vanuit een notificatie naar een specifieke tweet gaan om erop te reageren, te retweeten of te liken.

Terwijl de Twitter-app op de iPhone in de afgelopen twee jaar veelvuldig bijgewerkt is met nieuwe functies, is de Twitter-app op de Apple Watch al die tijd hetzelfde gebleven. Dat is wellicht ook de reden van Twitter geweest om de Apple Watch-app te verwijderen. De support-pagina op de Twitter-website over de Apple Watch-versie is nog wel te bekijken. Eerder dit jaar bleken al andere bedrijven hun Apple Watch-app terug te trekken. Google Maps was daar een belangrijk voorbeeld van, maar die beloofde dat de Apple Watch-versie later terugkeert.

Bekijk ook

Het houdt niet op: steeds meer apps verdwijnen van de Apple Watch

Ontwikkelaars verwijderen steeds vaker hun eigen Apple Watch-app, zoals Google Maps, Telegraaf en de Rabobank. Apple legt zelf ook steeds minder vaak de nadruk op apps. Wat is de reden dat steeds meer Apple Watch-apps verdwijnen en wat zeggen ontwikkelaars hier zelf over?

Mocht je nog graag willen tweeten vanaf je Apple Watch, dan kun je daar bijvoorbeeld Tweetbot voor gebruiken. Met de Tweetbot-app op je Apple Watch kun je ook je vermeldingen en interacties bekijken.

Bekijk ook

Tweetbot nu op de Apple Watch

De Tweetbot-app is vanaf nu op de Apple Watch te gebruiken. De native app voor watchOS 2 laat je activiteiten zien en je kunt ook zelf een nieuwe tweet plaatsen.

Twitter test 280 tekens

Intussen is Twitter ook een grote verandering aan het testen bij een deel van de gebruikers. In plaats van maximaal 140 tekens kan een deel van de Twitteraars 280 tekens in een enkele tweet plaatsen. Dit geeft je veel meer ruimte om meer tekst kwijt te kunnen in een enkele tweet. De test heeft ook te maken met de verschillende talen waarin getweet wordt, omdat de ene taal meer tekens vereist dan de andere. Het duurt nog wel even voordat deze uitbreiding naar alle gebruikers uitgerold wordt, maar er zijn inmiddels wel al manieren hoe je nu al met 280 tekens kunt tweeten via de browser.

Via: iPhone-Ticker

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.