Dit zijn de beste e-mail apps voor de Mac

Wat zijn de beste e-mailapps voor de Mac? Wil je meer functies dan de standaard Mail-app biedt? Wij zetten de beste macOS mail-apps voor je op een rij, zowel gratis als betaald.

Beste e-mail apps voor de Mac

Een Mac beschikt standaard al over de Mail-app voor macOS, Apple’s eigen e-mailapp waar je het meeste wel mee kunt doen. Maar in de Mac App Store (en daarbuiten) vind je inmiddels vele alternatieven met handige extra functies, zoals het snoozen van e-mails voor later. Dit zijn de beste mail-apps voor de Mac!


Bij de hieronder genoemde apps kijken we vooral naar de extra functies ten opzichte van de standaard Mail-app op de Mac. Ook vermelden we bij elke app welke e-mailaanbieders worden ondersteund en waar je verder op moet letten, bijvoorbeeld ten aanzien van je privacy. De meeste e-mailapps hebben ook een aparte versie voor iPhone en iPad. Meer daarover lees je in onze lijst met de beste mail-apps voor iPhone en iPad.

iCulture adviseert: Spark

Spark is één van de populairste mail-app en is wat ons de beste mail-app voor iPhone en iPad. Het kan dan ook niet anders dat we de Mac-versie ook aanbevelen. Spark richt zich met zijn ‘Smart Inbox’ op het scheiden van belangrijke en minder belangrijke e-mails. E-mails worden automatisch gecategoriseerd in één van drie categorieën: personal, notifications en newsletters. Per account kun je vervolgens ook bepalen of je meldingen van alle binnenkomende mails of alleen van belangrijke mails wilt ontvangen.

Handig is ook dat je e-mails kan vastzetten die dan als een soort geheugensteuntje bovenaan de lijst blijven staan. Je kan mails uitstellen (snoozen) voor later en de app aan je eigen voorkeuren aanpassen. Je kan in Spark eenvoudig samenwerken aan je mails en heb je een Mac met Touch Bar, dan kun je allerlei handige knoppen gebruiken. Gebruik je Spark voor iOS al, dan worden al je accounts via iCloud eenvoudig gesynchroniseerd. Lees ook onze review van Spark op de Mac.

Ondersteunde aanbieders: iCloud, MS Exchange, Gmail, G Suite (voorheen Google Apps), IMAP, Yahoo!, AOL, Outlook, Live
Privacy: Spark kan via e-mail contact met je opnemen voor marketingdoeleinden, maar je kan je hier wel voor afmelden. Spark kijkt niet naar de inhoud van je e-mails, maar slaat deze mogelijk wel in platte tekst op.

Airmail

Airmail is een soort Zwitsers zakmes onder de alternatieve e-mailapps voor de Mac. De app is zeer veelzijdig en geheel naar eigen hand te zetten. Zo is de gebruikersinterface van Airmail vrijwel geheel naar eigen smaak aan te passen en biedt ondersteuning voor verschillende thema’s. Naast een waslijst aan extra mogelijkheden blinkt Airmail vooral uit in de integratie met andere diensten. Zo stuur je bijvoorbeeld bijlagen via Dropbox of Google Drive en stuur je e-mails meteen door naar je favoriete todo-app of je agenda.

Je kunt daarnaast ook je e-mails in de app zelf als taken behandelen en bijvoorbeeld uitstellen voor later. Airmail ondersteunt veel verschillende e-mailaanbieders maar zorgt er wel voor dat het overzichtelijk blijft. Via iCloud kun je ten slotte al je accounts en instellingen laten synchroniseren. Dit is vooral handig als je ook de iOS-versie van Airmail gebruikt. Lees ook onze review van Airmail op de Mac.

Ondersteunde aanbieders: iCloud, MS Exchange, Gmail, G Suite (voorheen Google Apps), IMAP, POP3, Yahoo!, AOL, Outlook, Live
Privacy: Airmail gebruikt versleutelde communicatie en zegt geen mails op te slaan.

Unibox

De meeste e-mailapps organiseren e-mail rond de e-mailberichten zelf. Unibox pakt dit anders aan. Deze e-mailapp organiseert je inbox rond de personen waarmee je mailt. Als je veel met dezelfde mensen mailt komt dat het overzicht wel ten goede, maar je moet dan wel goed onthouden met wie je het ook alweer waar over had. De gehele e-mailgeschiedenis met een persoon wordt in één lijst getoond, maar er is ook een handige conversatiemodus voor meerdere deelnemers.

Unibox ondersteunt meerdere e-mailaccounts tegelijkertijd en maakt het mogelijk om te focussen op één account of afzonderlijke mappen. Handig is ook dat je bijlagen terugvindt gekoppeld aan personen. Via de website kun je een probeerversie downloaden die 15 dagen volledig werkt.

Ondersteunde aanbieders: MS Exchange (alleen IMAP), iCloud, Gmail, G Suite (voorheen Google Apps), IMAP, Yahoo!, Outlook, Office 365
Privacy: Unibox maakt gebruik van beveiligde communicatie en slaat gegevens versleuteld op.

Polymail

Polymail is niet slechts een e-mailapp maar werpt zich op als platform gericht op bedrijven. De app biedt niet alleen de gebruikelijke functies die we van andere e-mailapps kennen, zoals snoozen, maar kan ook e-mails inplannen en toont per verzonden e-mail precies door wie en hoe vaak een e-mail is gelezen. Daarnaast zijn er profielen waarin relevante informatie, zoals een bio en social media-accounts, van je contactpersonen verzameld worden en kun je automatisch herinneringen versturen.

Polymail is gratis te gebruiken, maar voor de extra functies heb je wel een betaald Pro-account nodig dat $10 per maand kost. Voor bedrijven is er daarnaast Polymail Teams met extra functies zoals teamstatistieken en gedeelde templates en campagnes. Lees ook onze review van Polymail.

Ondersteunde providers: Gmail, iCloud, Outlook, Yahoo
Privacy: Verzonden e-mails worden tijdelijk opgeslagen en maakt gebruik van beveiligde communicatie

Polymail is beschikbaar via de website van de ontwikkelaar.

Canary Mail

Als privacy bij jou extra belangrijk is, dan is Canary Mail mogelijk iets voor jou. Deze geavanceerde mail-app legt de focus op versleuteling en privacy. Standaard worden al je mails versleuteld, zodat alleen de ontvanger ze kan lezen. Naast de beveiliging wil Canary het ook makkelijker maken om mails te zoeken. Je kan met gewone woorden je mails opsporen, zodat je minder tijd hoeft te besteden in het doorspitten van je inbox. Ook zijn er filters, zodat je snel de berichten met bijlagen kan opzoeken. Puilt jouw inbox altijd uit met onbelangrijke mailtjes zoals nieuwsbrieven, dan helpt Canary ook met het opruimen ervan. En als je bezorgd bent of de ontvanger jouw mail wel gelezen is, kun je de leesbewijzen inschakelen. Om Canary Mail te gebruiken hoef je niet maandelijks een bedrag af te tikken.

Ondersteunde providers: Gmail, iCloud, Office 365, Yahoo, IMAP
Privacy: Met standaard encryptie zijn al je e-mails versleuteld

Meer handige mail-apps voor de Mac

  • Postbox (43 euro, gratis testversie) – Richt zich geheel op zakelijk gebruik met veel specifieke functies, zoals automatisch reacties, professionele handtekeningen, tags en meer.
  • Nylas Mail (open source, gratis) – Open source en richt zich met betaalde pakketten vooral op bedrijven die zelf met API’s nieuwe functies willen bouwen. Basisfuncties zijn gratis te gebruiken.
  • Thunderbird (open source, gratis) – Het bekende open source e-mailprogramma van Mozilla. Uit te breiden met talloze add-ons, al lijkt de app op het eerste gezicht wat simpel. Waarschuwt je ook als je vergeet om een bijlage mee te sturen en heeft ook ingebouwde instant messaging-functies.
  • Mail Pilot ($10) – Mail Pilot is een nieuwe mail-app die nog volop in ontwikkeling is. Het design oogt fris en helpt je de focus te leggen op berichten die er toe doen. De beta en publieke preview zijn nu beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!