Dit zijn de beste apps om je pakketjes te volgen

Wil je weten wanneer je pakketje bezorgd wordt? Er zijn talloze apps om pakketjes te volgen en wij hebben de beste voor je uitgezocht. Zo weet je precies waar je pakketje zich bevindt.

Beste apps om pakketjes te volgen

Zit je op de bezorging van een Apple-bestelling te wachten? Of moet je een pakje retour sturen? Dan is het wel zo handig om met een app je pakketje te volgen. Door de huidige situatie zijn we veel meer gewend geraakt om online te bestellen en veel mensen ontvangen daardoor elke week wel een paar pakketjes. Aan de hand van het trackingnummer kun je gemakkelijk al die bestellingen volgen en er zijn speciale apps waarmee je dat kunt doen. Wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn onze favoriete apps om leveringen te volgen:

iCulture adviseert: Parcel

Veruit de beste allround pakketjes-app is volgens ons Parcel. Parcel ondersteunt meer dan 300 verzendingsdiensten, waaronder in Nederland ook PostNL, DHL, UPS en DPD. Ook pakjes vanuit China kun je met de app volgen. De interface is eenvoudig en een gekopieerde track & trace-code herkent de app automatisch. Parcel is beschikbaar voor iPhone en iPad, maar ook voor de Apple Watch én voor de Mac. Alles wordt via iCloud gesynchroniseerd en de app ondersteunt ook Sign in with Apple. De ontwikkelaar is er altijd als eerste bij als het gaat om ondersteunen van nieuwe functies. Zo zitten er ook handige widgets in en heeft zelfs ondersteuning voor de App Clips. Daarnaast komen er steeds weer nieuwe functies bij, zoals het automatisch toevoegen van Amazon-bestellingen.

Parcel: beste keuze voor apps om pakketjes te volgen.

Je kan met Parcel gratis drie pakketjes tegelijk volgen. Wil je meer leveringen tegelijk volgen én pushberichten ontvangen, dan kan je ook kiezen voor een premiumabonnement van €3,49 per jaar.

PostNL

De PostNL-app gebruik je om al je leveringen van de grootste pakketdienst van Nederland te volgen. De app geeft pushberichten zodra er een levering voor je klaar staat en laat ook weten als deze bezorgd is. Je kan met de PostNL-app ook makkelijk een levering aanmelden als je zelf iets moet versturen. Kaarten versturen is ook mogelijk met de PostNL-app. Als extra heeft de app nog de MijnPost-functie, waarmee je ook kan zien welke brievenbuspost er bezorgd wordt, inclusief een scan van de brief.

PostNL is gratis te gebruiken en biedt ook widgets voor iOS 14, zodat je vanaf je beginscherm kan zien wat de status van je pakketje is.

Deliveries

Eén van de bekendere apps om je pakketjes mee te volgen, is Deliveries. De app bestaat al jaren en heeft onlangs nog een grote update gekregen. De app is nu gratis te downloaden, maar om pakketjes te volgen heb je wel een betaald lidmaatschap nodig. De app is beschikbaar voor iPhone, iPad, Apple Watch én Mac en biedt ondersteuning voor een groot aantal pakketdiensten, hoewel de ondersteuning voor sommige populaire diensten wat beperkt is. Voor Nederlandse gebruikers vinden we Deliveries daardoor niet de beste keuze, want Parcel biedt een beter inzicht in je leveringen.

Het design van de app ziet er wel goed verzorgd uit en werkt ook in de donkere modus. Je checkt ook een volledige geschiedenis van je pakketje. Deliveries werkt ook vanaf het web, zodat je overal kan checken waar je pakketje is.

17TRACK

17TRACK is een wereldwijde dienst waarmee je pakketjes kan volgen. Oorspronkelijk is dit een website, maar met de app kun je ook gratis allerlei pakketjes volgen. 17TRACK werkt met meer dan 220 vervoerders, waaronder ook PostNL, DHL en DPD. Je kan meerdere pakketjes en vervoerders tegelijk volgen en je krijgt ook meldingen zodra er iets aan de status veranderd. De app detecteert automatisch de juiste vervoerder en alles wordt tussen je apparaten gesynchroniseerd.

Naast de gratis versie kun je je ook abonneren voor meer mogelijkheden en het volgen tot maximaal 200 pakketjes per maand. De app is er voor iPhone en iPad, maar helaas niet voor Apple Watch en Mac.

AfterShip

AfterShip ondersteunt meer dan zeshonderd koeriers wereldwijd en is daardoor ook ideaal voor je pakketjes uit China. Maar ook de bekende namen als PostNL, DHL en UPS worden ondersteund. Deze app is helemaal gratis, zonder in-app aankopen. Je kan meldingen krijgen zodra de status van je pakketje verandert en bij het invoeren van de volgcode herkent hij automatisch de juiste koerier. Er zit ook klemborddetectie in, als je de code bijvoorbeeld uit een e-mail gekopieerd hebt.

De app is gratis beschikbaar voor iPhone en iPad, maar helaas niet voor Mac en Apple Watch. De app heeft wel een vrij uitgebreide privacyvoorwaarden, dus lees die eerst door als je bezorgd bent over je gegevens.

Parcels

Qua naam lijkt deze app op onze nummer 1, maar het gaat toch echt om een andere app. De app werkt met diverse nationale en internationale koeriersdiensten. De app geeft regelmatig een update over de status van je pakje. De app werkt ook met nieuwe diensten als Homerr. We vinden Parcels niet de mooiste app in dit rijtje, maar via een lezerstip begrepen we dat de app zeker het proberen waard is. Parcels is alleen beschikbaar voor iPhone, dus niet voor andere Apple-apparaten. De app is gratis met beperkte functies te gebruiken en met de betaalde versie kun je onbeperkt volgen.

DHL

Sinds kort heeft DHL ook een eigen app. Met deze app worden pakketjes die naar jou verstuurd worden automatisch toegevoegd. Het voordeel is dat je met de app snel pushberichten krijgt als er iets aan je bezorging verandert. Behalve het volgen je de bestellingen die naar jou onderweg zijn, kun je met de app ook zelf iets versturen. De DHL-app is niet de beste app in deze lijst, want het is eigenlijk vooral een webapp. Het enige verschil is dat je met de app pushberichten krijgt, want de mobiele website verstuurt die niet.

UPS

Ook UPS, een andere bekende pakketbezorger, heeft een eigen app voor iPhone en iPad. Je volgt met de app de pakketjes die onderweg zijn, maar je kan er ook zelf iets mee versturen. In de app zie je ook wat de dichtstbijzijnde locatie is voor het ophalen of versturen van een pakketje. De app herkent automatisch een UPS-trackingnummer op je klembord, maar om meldingen te krijgen moet je je wel aanmelden voor een UPS-account.

Er zijn nog talloze andere apps om pakketjes en leveringen te volgen, maar dit zijn wat ons betreft de beste keuzes. Heb jij nog een andere app die echt in deze lijst thuis hoort, laat het dan aan ons weten via de rapportagelink onderaan dit artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2021
Categorie Apps
Onderwerp pakket