Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
AirPods vergelijken: AirPods Max vs AirPods Pro vs AirPods 3 vs AirPods 2.

AirPods Pro vs Powerbeats Pro: de belangrijkste verschillen en overeenkomsten

We kijken naar de verschillen tussen de AirPods Pro en de Powerbeats Pro? Welke professionele oordopjes moet je kiezen? We zetten niet alleen de verschillen, maar ook de overeenkomsten op een rij.

AirPods 3 review Prijs (vanaf €149,-)

AirPods Pro vs Powerbeats Pro vergelijken: welke moet je kiezen?

Apple heeft tegenwoordig twee draadloze oordopjes met de naam Pro erin: de AirPods Pro en de Powerbeats Pro. De Pro-naam geeft aan dat er nét wat meer functies in zitten die gericht zijn op het geluid. Maar welke is nu de beste keuze? Moet je de AirPods Pro of Powerbeats Pro kiezen? In dit artikel vergelijken we de AirPods Pro met de Powerbeats Pro en kijken we welke functies op beide modellen beschikbaar zijn.


AirPods Pro vs Powerbeats Pro.

AirPods Pro vs Powerbeats Pro verschillen

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de AirPods Pro en Powerbeats Pro:

 • Er zit een relatief klein prijsverschil tussen de twee oordopjes. De Powerbeats Pro kosten €249,95 en de AirPods Pro zijn met €279 een paar tientjes duurder.
 • Het design is verschillend. De AirPods Pro zijn kleine in-ear oordopjes, terwijl de Powerbeats Pro dankzij de oorhaken iets groter zijn. Met de oorhaken blijven ze mogelijk beter zitten, maar het is wel lastiger om ze in en uit te doen.
 • Je krijgt bij beide modellen verschillende maten oortips, maar bij de Powerbeats Pro zijn er vier maten. De AirPods Pro heeft er drie.
 • De AirPods Pro zijn er alleen in het wit. Bij de Powerbeats Pro kan je uit vier kleuren kiezen: wit, zwart, blauw en groen.
 • De AirPods Pro maken gebruik van een andere geluidstechniek. In de AirPods Pro vinden we namelijk actieve ruisonderdrukking. Dankzij microfoons filteren de AirPods Pro omgevingsgeluid eruit. De Powerbeats Pro hebben slechts geluidsisolatie (ook wel noise-isolation genoemd), waarbij het geluid alleen geblokkeerd wordt. Bovendien hebben de AirPods Pro een functie genaamd Adaptieve EQ, waarbij het geluid zich aanpast aan je gehoor.
 • De AirPods Pro hebben een druksensor om muziek te bedienen, terwijl de Powerbeats Pro fysieke knoppen hebben. In beide gevallen zijn de bedieningsopties beschikbaar op elk oortje.
 • De Powerbeats Pro hebben een aanzienlijk langere accuduur. Deze gaan op een enkele lading 9 uur mee, terwijl dit bij de AirPods Pro 4,5 uur is met ruisonderdrukking ingeschakeld. Ook het bijladen gaat bij de Powerbeats Pro sneller.
 • Draadloos opladen vind je alleen op de AirPods Pro. Het oplaaddoosje van de Powerbeats Pro kan je alleen via Lightning opladen. Bovendien is deze fors groter, vanwege het grote formaat van de oorhaken.
 • Bij de AirPods Pro krijg je een Lightning-naar-USB-C-kabel, dus je kan ze dan meteen aansluiten op je Mac met USB-C. Bij de Powerbeats Pro krijg je een Lightning-naar-USB-A-kabel.

AirPods Pro met doosje.

Het belangrijkste verschil zit hem dus in de gebruikte geluidstechniek en het design. De actieve ruisonderdrukking van de AirPods Pro leveren op papier een beter geluid op, doordat de AirPods Pro met de microfoons constant omgevingsgeluid check het zich daarop aanpast. Bij de Powerbeats Pro heb je ook minder last van omgevingsgeluid, maar dat komt omdat het slechts geblokkeerd wordt met de oortips.

Qua draagbaarheid winnen de AirPods Pro het van de Powerbeats Pro, omdat ze een stuk compacter zijn en het oplaaddoosje makkelijker weg te stoppen is in je broek- of jaszak. Het grote voordeel van de Powerbeats Pro is dat je veel langer kan luisteren zonder tussendoor bijladen, namelijk twee keer zo lang.

AirPods Pro vs Powerbeats Pro overeenkomsten

Ondanks de vele verschillen, hebben de twee oordopjes ook veel overeenkomsten:

 • Beide modellen zijn volledig draadloos. Er komt geen kabel aan te pas, behalve bij het opladen van het doosje (tenzij je bij de AirPods Pro gebruikmaakt van draadloos opladen). De oplaadcases hebben een Lightning-aansluiting.
 • Zowel de AirPods Pro als Powerbeats Pro hebben een H1-chip. Hiermee kan je snel verbinding maken en wordt je verbinding gesynchroniseerd tussen al je apparaten.
 • Met Hé Siri kun je de assistent handsfree opdrachten geven. Ook ondersteunen beide modellen het voorlezen van berichten via Siri.
 • Zweet je veel en sport je vaak buiten in vochtige omgevingen? Ze zijn allebei zweet- en waterbestendig met een beoordeling van IPX4.
 • De batterijduur met tussentijds opladen is hetzelfde: meer dan 24 uur muziek luisteren.
 • Er zitten microfoons in om gesprekken mee te voeren.
 • Draagdetectie zorgt ervoor dat de muziek stopt zodra je één oortje uit doet.
 • Met Bluetooth maak je niet alleen verbinding met Apple-apparaten, maar ook met bijvoorbeeld een Android-toestel of Windows-pc.

Powerbeats Pro review: opladen

AirPods Pro vs Powerbeats Pro specs

De belangrijkste specificaties van beide oordopjes vind je in onderstaande tabel. In één oogopslag zien wat de verschillen tussen de AirPods Pro en Powerbeats Pro zijn? Dat zie je hieronder:

Toon de vergelijkingstabel ↓

Of bekijk de tabel via de directe link.

Conclusie AirPods Pro vs Powerbeats Pro vergelijken

Nu je weet wat de verschillen tussen de AirPods Pro en de Powerbeats Pro zijn, is het moment om te beslissen: welke kun je het beste kiezen? Persoonlijke voorkeuren zijn daarbij de belangrijkste factoren. Het grote voordeel van de Powerbeats Pro is dat ze een langere accuduur hebben en echt niet zomaar uit je oren vallen dankzij de oorhaken. Ook kan je daar kiezen voor andere kleurtjes dan alleen wit en zijn ze iets goedkoper.

Geef je meer om draagbaarheid en de geavanceerdere geluidskwaliteit, dan zijn de AirPods Pro waarschijnlijk de betere keuze. Met functies als actieve ruisonderdrukking en Adaptieve EQ past het geluid zich aan aan de omgeving, terwijl het ontwerp van de Powerbeats Pro het omgevingsgeluid alleen blokkeren. In de AirPods Pro zit meer geavanceerde techniek, zeker met een functie zoals de Transparantie-modus waarbij je alsnog omgevingsgeluid kan horen (zoals verkeer). Op papier levert dit de betere geluidskwaliteit op, maar persoonlijke voorkeur voor bas en lage en hoge tonen spelen hierbij ook mee.

Als je om functies als draagbaarheid, batterijduur en design niets geeft en je puur kiest op basis van geluidskwaliteit, dan kun je het beste zelf proberen welke jij het beste vindt klinken. Als je het allerbeste geluid wil, dan is een draadloze koptelefoon mogelijk een betere keuze.

Bekijk ook

Draadloze hoofdtelefoons voor je iPhone en iPad

Apple heeft de AirPods Max en diverse hoofdtelefoons van Beats in het assortiment, maar er zijn nog veel meer opties. In deze round-up kijken we naar draadloze koptelefoons die ideaal zijn voor Apple-gebruikers. Handig voor op reis of om thuis op de bank lekker muziek te luisteren of een film te kijken!

Ga de nieuwe AirPods Pro kopen als…

 • …je een op papier betere geluidskwaliteit wil. De actieve ruisonderdrukking en Adaptieve EQ passen het geluid automatisch aan en filteren omgevingsgeluid.
 • …draagbaarheid voor jou belangrijk is. De AirPods Pro stop je makkelijker in je broekzak.
 • …je zelden of nooit langer dan vijf uur achter elkaar luistert.
 • …je niet zo heel veel sport.

Ga de Powerbeats Pro kopen als…

 • …je actief wil sporten of bewegen. Dankzij de oorhaken blijven ze mogelijk nog beter zitten.
 • …je graag een andere kleur wil dan wit. Je kan bij de Powerbeats Pro kiezen uit vier kleuren.
 • …je liever bediening met knoppen wil.
 • …je goedkoper uit wil zijn. De Powerbeats Pro zijn zo’n €30 voordeliger.
 • …je langer wil luisteren. De batterij gaat aanzienlijk langer mee.

Check ook onze andere vergelijkingen:

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/airpods/vergelijken/

Informatie

Laatst bijgewerkt
mei 2020