‘Fatale fout’ maakt transacties in App Store en iTunes Store onmogelijk

Op Apple's discussieforum klagen gebruikers over een "fatale" fout in de App Store en iTunes Store die aankopen doen onmogelijk maakt.

Fatale fout maakt aankopen onmogelijkEen groot aantal gebruikers klaagt sinds gisteren over een hardnekkig probleem bij het doen van aankopen in App Store en iTunes Store. Gebruikers die een aankoop in een van beide winkels proberen te doen zien de foutmelding “FATAL:: Unable to process your request. Please try again.” die het onmogelijk maakt om aankopen te doen. Ook bij het beheren van creditcardgegevens of abonnementen zou het probleem optreden. Op Apple’s eigen discussieforum lopen inmiddels meerdere topics waarin gedupeerden het probleem melden.

Gedupeerde gebruikers hebben al verschillende dingen geprobeerd zoals een herstart of uit- en inloggen van het Apple ID, maar geen van deze zaken lijkt het probleem te verhelpen. Het is op dit moment ook niet duidelijk hoe wijdverspreid de problemen precies zijn. Het lijkt vooral om Amerikaanse gebruikers te gaan en daarbij gaat het om willekeurige accounts. Vooralsnog hebben ons geen berichten bereikt van Nederlandse en Belgische gebruikers die met dezelfde problemen te maken hebben. Mocht jij wel problemen ondervinden dan horen we dat natuurlijk graag.

Uit de meldingen wordt wel duidelijk dat het niet beperkt is tot de App Store. Het probleem treedt ook op bij aankopen in de iTunes Store, Mac App Store en iBookstore, bij zowel iOS- als Mac-gebruikers. Ook lijkt er geen verband te bestaan met iOS 7. Dit wijst erop dat het probleem bij Apple zelf ligt. Maar op Apple’s eigen statuspagina staan alle lichten op groen. Apple zelf heeft vooralsnog niet officieel op de problemen gereageerd, maar volgens gebruikers zouden Apple Support-medewerkers wel hebben laten weten dat men op de hoogte is. Eén AppleCare-medewerker stelt zelfs dat er “aanhoudende problemen” met Apple ID’s zijn.

Inmiddels bereiken ons via de reacties op dit artikel de eerste berichten over Nederlandse die met dezelfde problemen kamp(t)en. Vooralsnog geen grote aantallen, dus de problemen lijken buiten de VS nog steeds beperkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2013, 20:44
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, itunes store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.