Instagram verstuurt uitnodigingen voor persevenement op 12 december

Instagram houdt op donderdag 12 december een persevenement voor de mogelijke introductie van een chatfunctie of een eigen printdienst voor foto's.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Uitnodiging voor persevent InstagramInstagram heeft verschillende media uitgenodigd voor een speciaal persevenement op donderdag 12 december. In de uitnodiging spreekt het bedrijf over “share a moment” met mede-oprichter en CEO Kevin Systrom en het Instagram-team. Uit de uitnodiging wordt niet duidelijk waar het evenement over zal gaan, maar recente geruchten geven mogelijk wel een idee. Vorige maand werd duidelijk dat Instagram van plan zou zijn om een chatfunctie aan de app toe te voegen aan de mobiele apps, een min of meer gedwongen keuze in de strijd tegen concurrent Snapchat.

Voor het eind van het jaar zou er al een update voor Instagram uit moeten komen die privé 1-op-1-gesprekken mogelijk maakt. Daarnaast zou er al geëxperimenteerd worden met groepsgesprekken. Het is dan ook goed mogelijk dat het bedrijf een dergelijk evenement gebruikt om deze nieuwe functie te introduceren en nader toe te lichten.

De tekst “Share a moment” zou ook kunnen wijzen op geheel andere plannen van Instagram. Er wordt gespeculeerd dat het zou kunnen wijzen op een eigen printdienst, in het bijzonder omdat de uitnodiging gepaard ging met een groot houten blok waarop een willekeurige foto voorzien van een filter is afgedrukt. Dit impliceert een fysieke foto, terwijl Instagram enkel digitaal jouw eigendom is. Bovendien zou het in de aanloop naar de kerstdagen een logische keuze kunnen zijn, zo is de gedachte.

Foto afkomstig van The Verge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2013, 21:40
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen instagram, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.