iCulture speelt: Heroes of Dragon Age, Clash of Clans, gratis Cyro en meer

Cyro is een gratis game voor iPhone en iPad, Heroes of Dragon Age laat je vooral toekijken, Clash of Clans doet de winter aan en meer voor iOS.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Heroes of Dragon Age van EANadat de grote releases vorige week op woensdag al uitkwamen in verband met Thanksgiving in de Verenigde Staten, is vandaag weer een echte games-donderdag in de App Store. Er zijn bakken met leuke games uitgekomen. We behandelden het prachtig ogende Assassin’s Creed Pirates, Walking Dead-opvolger The Wolf Among Us, KingHunt en Space Hulk (iPad) al in aparte artikelen en nemen nu nog meer bijgewerkte en leuke nieuwe iPhone- en iPad-games met je door. Cyro is zelfs helemaal gratis, zonder advertenties en in-app aankopen.

Clash of Puppets: geinig allegaartje

ICS Clash of Puppets iPad iPhoneEen beetje puzzelen, een aardige lading springen en een behoorlijke dosis vijandige poppen schieten. Clash of Puppets is een allegaartje van die genres, van bovenaf bekeken en uitgevoerd in bijna schattige 3D-beelden. Het is een simpele bedoeling die misschien wel daarom goed werkt. Je loopt wat, springt wat over kratten en muurtjes en zet wat schakelaars om, om vervolgens weer in ruimtes waarvan je het ziet aankomen, te meppen en te schieten tegen een groep kinderlijke weerwolfjes die op je af loopt. Het wapenarsenaal is geinig. Zo kan je valstrikken neerzetten en is er bijvoorbeeld een geweer met blauwe laserstraal die tegenstanders weerkaatsend via de muren kan roosteren. Voor munitie en betere wapens hoef je niet bang te zijn om op in-app aankopen gewezen te zijn. Die ontbreken namelijk. Dan blijft er eigenlijk één serieus kritiekpunt over. Het schieten doe je door elders op het beeld dan je springknop te richten, maar gaat wel via een analoge stick die op die plek in beeld opduikt. Het betekent dat je regelmatig van handhouding moet wisselen om schieten af te wisselen met meppen en springen en dat haalt je zo nu en dan uit het spel.
Downloaden: Clash of Puppets (€2,69, zonder in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Lightomania stilt de Cut the Rope-honger

ICS Lightomania iPad iPhoneEen spel hoeft niet altijd origineel te zijn. Het moment waarop het op de markt komt is ook belangrijk. Lightomania duikt op in de App Store op het moment dat het eventjes stil is rond Cut the Rope en dat is gunstig voor het nieuwe spelletje, want het lijkt er sprekend op. Met allerlei huiskamerlijke omgevingen op de achtergrond, zorg je er elk level voor dat één van de twee harige ronde dieven in het spel een hap kan nemen van het licht. Dat doe je door in zo weinig mogelijk sprongen stekels te ontwijken, te stuiteren op de andere dief en door gebruik te maken van nuttige objecten in de levels. Natuurlijk kan je elk level ook drie sterren halen met goede sprongen. Je kan het zes eenvoudige levels proberen in de gratis versie. De volledige Lightomania telt 54 levels.
Downloaden: Lightomania (€0,89, met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Lightomania Free (gratis, probeerversie, universeel, iOS 5.0+)

Heroes of Dragon Age

ICS Heroes of Dragon Age iOSWat een spannend gevecht! Laten we de eerste kaart gaan bekijken! Goed zo! We weten niet wie het nieuwe freemium-spel Heroes of Dragon Age heeft vertaald naar het Nederlands, maar goeie genade!, diegene verdient een pak slaag. Als je de fantasygames-reeks van Electronic Arts een warm hart toedraagt, kan je beter even de andere kant op kijken. Met ‘Heroes’ en de Nederlandse vertaling spreekt EA liever het publiek van Bejeweled aan, lijkt het. We snappen het wel, want de ervaren gamer moet Heroes lekker laten liggen. De gevechten die je uitvoert in het spel, tonen om de beurt aanvallen van jou en je tegenstander. Je eigen invloed gaat niet verder dan het kiezen van je teamgenoten en het bepalen in welke opstelling ze staan. De frontmannen kunnen snel ferme tikken uitdelen, de achterste eenheden bouwen energie op en daarom kijk je naar de eigenschappen van de krijgers wie het beste waar staat. Maar invloed uitoefenen op de gevechten zelf? Dat is er niet bij. Toekijken is wat de klok slaat – en zo is het enige dat telt hoe goed je krijgers zijn. Koop je een dure zilveren of zelfs gouden strijder, dan kan je net zolang vooruit totdat de game je weer te sterke tegenstanders voorschotelt waar je niks tegen begint. Jammer van de fraaie beelden: Heroes of Dragon Age is een oneerlijk, ronduit saai in-app aankopen-feest en is gewoon geen leuke game. Uitroepteken, uitroepteken, uitroepteken!
Downloaden: Heroes of Dragon Age (gratis, met in-app aankopen, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=AJEw7tx_JQY

Voorzien van updates

ICS 2K Drive iPhone iPad Mercedes

  • Clash of Clans (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+) duikt opnieuw de winter in op iPhone en iPad, met een sneeuwlandschap en een kerstknaller als verdedingsmethode. De infernotoren is ook onder handen genomen en als je je dorp verbouwt, wordt de veranderigen ogenblikkelijk opgeslagen als je de app afsluit.
  • 2K Drive (€5,99, met in-app aankopen, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.1+) – Het als freemium-game aanvoelende racespel met fantastische besturing als je alle hulpmiddelen uitzet, telt vijf nieuwe auto’s: Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Black Series, Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, McLaren MP4-12C GT3, McLaren F1 en de Land Rover Defender.

Trailer van de Dag: Cyro

ICS Cyro iPad iPhone gratis gameSommige spellen raken vanaf het opstarten al meteen de juiste snaar. Na Snow Spin gisteren, doet Cyro het vandaag opnieuw. In de volledig gratis game voor iPhone en iPad loods je een automatisch ronddraaiend plankje door steeds moeilijker wordende parcours, waarbij je meteen al de keuze hebt uit drie moeilijkheidsniveaus. Met knoppen links onderin beeld bestuur je de richting van je plank, met een knop zelf beperk je het draaien van de plank heel licht. Dat is essentieel om precies en getimed door nauwe doorgangetjes te glippen en de eindstreep in een level te halen. Ondertussen verpakt het spel het simpele maar leuke principe in een heerlijke stijl, waarin mannetjes je plankjes vervoeren om een brug naar de maan te bouwen. Geweldige aankleding, leuk spel.
Downloaden: Cyro (gratis inmiddels €1,79, zonder in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2013, 11:43
Categorie Games
Onderwerpen electronic arts, game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.