App Lijst: Sinterklaas-apps voor iPad, van rijmen tot kleurplaten

iPadclub.nl zet leuke iPad-apps voor Sinterklaas op een rij. Leuke toepassingen voor kinderen, pakjesavond en gedichten maken.

Sinterklaas-apps header iPadclubEen nieuwe pakjesavond, een nieuwe lichting Sinterklaas-apps voor de iPad en iPhone. iPadclub.nl zet negen leuke en niet-commerciële nieuwe applicaties op een rij in allerlei verschillende categorieën. Van karaoke tot puzzels, van voorleesverhalen tot een tactisch spel met pepernoten. Er is zelfs een iPad-app die de lootjesavond in goede banen kan leiden – met vaste regels die hopelijk voorkomen dat ruilen tot huilen leidt.

Sinterklaas-apps iPad Jop's Sinterklaas PuzzelsJop’s Sinterklaas Puzzels (€0,89, universele app) – Deze app bespraken we al uitgebreid op iPhoneclub.nl. Hij bestaat uit legpuzzels van 4, 9 of 16 stukjes en telt 24 verschillende puzzels met daarop de pieten, de stoomboot, figuren van andere apps uit de Jop-stal en natuurlijk Sinterklaas. Met een knop kan je schakelen tussen een voorbeeld van de puzzel of spelen zonder voorbeeld.

Sinterklaas-apps iPad Kleine KlaasKleine Klaas (€1,79, iPad) – Erik van der Hoff (o.a. Het Blok) leest 10 mini-verhaaltjes voor over de kinderjaren van Sinterklaas, naar de gelijknamige serie van Nickelodeon. Een verhaal duurt ongeveer vijf minuten en dan zijn er ook nog twee voorleesverhaaltjes van 15 pagina’s. Een knutselpagina waarin je een mijter maakt en een videoclip, maken de app compleet.

Kleine Klaas screenshot

Sinterklaas-apps iPad PepernotenPepernoten (€0,89, iPad) – Een tactisch spelletje waarin twee spelers om de beurt schuimpjes in het veld leggen. De een met Sint-schuimpjes, de ander met Piet. Degene die in zijn beurt het presteert om een leeg vakje te omringen met schuimpjes, ziet dat lege vakje veranderen in een pepernoot en vangt hem. Degene die de meeste pepernoten heeft veroverd, wint het potje.

Sinterklaas iPad-apps Sint MagazineSint Magazine (gratis, blad in-app €4,49, iPad) – De derde jaargang, het derde Sint Magazine om je ook als volwassene in het Sinterklaas-gevoel te krijgen. Er staan cadeautips in, suggesties voor de grote Sinterklaasavond en vooral veel BN-ers die vertellen over hun Sinterklaasgevoel.

Sinterklaas iPad-apps Sint is jarigSint is Jarig (€1,79, iPad) – Voor zijn verjaardag trakteert de goedheiligman in deze app op een hele verzameling minispelletjes voor jonge kinderen. Doolhoven, memory, zoek de verschillen, karaoke, tellen, rijmen en lezen is een greep uit de onderwerpen. En Sudoku. Natúúrlijk. Het resultaat van het onderdeel Kleuren kan per e-mail verstuurd worden.

Sint is Jarig iPad screenshot

Sinterklaas iPad-apps Sinterklaas Dobbelspel HDSinterklaas Dobbelspel HD (€0,89, iPad) – Drie kwartier hoort dit spel te duren dat je moet uitvoeren op de pakjesavond van de lootjes die je hebt getrokken. De app een virtuele dobbelsteen waarop elk aantal ogen een vaste waarde heeft. Met de één pak je een cadeau, met de ander ruil je, met weer een ander verplaats je van stoel. En daarna pak je de cadeau’s uit…

Sinterklaas iPad-apps Sinterklaas RijmwoordenboekSinterklaas Rijmwoordenboek (€0,89, universele app) – De nieuwste rijmwoorden-app voor de iPad en iPhone. En probeer er maar eens een te vinden die meer resultaten in het scherm weet te stouwen. De app verdeelt de resultaten meteen onder in het aantal lettergrepen en zo nu en dan krijg je zelfs namen als resultaat. Vulpen? Rijmt op Monique van de Ven!

Sinterklaas zoek de verschillen screenshot

Sinterklaas iPad-apps Sinterklaas Zoek de VerschillenSinterklaas Zoek de Verschillen (€1,79, iPad) – In Sint is Jarig is er al een zoek de verschillen-onderdeel, maar deze gerichte app gaat er overheen met 20 verschillende tekeningen waar je constant vijf afwijkingen op moet aanwijzen. Er is een tijdslimiet, maar los daarvan krijg je ook nog eens meer punten als je de goede antwoorden sneller geeft.

Sinterklaas iPad-apps ZingSintZingSint (€0,89, universele app) – Eindelijk eens een aardige karaoke-app omtrent Sinterklaas voor de iPad en iPhone. Terwijl de piano een van de veertien Sinterklaasliedjes inzet, zie je op het scherm de regels tekst onder elkaar en is daarboven een aparte sectie voor de regel die nu speelt. De woorden zijn opgedeeld in vakjes en een balk laat precies zien hoe ver je bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2012, 19:44
Categorieën Nederlandse apps, Uncategorized
Onderwerpen applijst, sinterklaas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.