Inko: interactief whiteboard

Inko brengt het whiteboard naar iOS en Apple TV

Inko maakt het mogelijk om samen te tekenen op een whiteboard. De app is handig wanneer je in een groep werkt of wanneer je lesgeeft aan een klas. Het werkt op een iPhone, iPad en Apple TV.

Inko: interactief whiteboard

Inko is een nieuwe app, die het gevoel geeft alsof je op een whiteboard tekent. Je gebruikt de app op meerdere iPhones en iPads, die eventueel gekoppeld zijn met een Apple TV om alles op een groot scherm te laten zien. De Inko-app houdt rekening met de aankondigingen die Apple afgelopen dinsdag op het onderwijs-event heeft gedaan: het biedt namelijk volledige ondersteuning voor de Apple Pencil en de Logitech Crayon.


Inko: interactief whiteboard

iCloud-synchronisatie
Gebruik je een Apple TV, dan kun je de Siri Remote gebruiken om dingen aan te wijzen op het whiteboard. Persoonlijke tekeningen worden gesynchroniseerd via iCloud. Ook is het mogelijk om tekeningen als pdf te exporteren, zodat de tekeningen altijd in de oorspronkelijke vorm bewaard blijven. Op de iPad gebruik je Inko in Split View en teken je met de Apple Pencil of Logitech Crayon.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Samenwerken
In Inko kun je met maximaal 12 apparaten samenwerken via Wi-Fi. Offline kun je met maximaal 8 apparaten samenwerken. Hiervoor moet je wel eenmalig €21,99 betalen voor het Samenwerkingspack. Dit geldt voor alle gebruikers waarmee je wil samenwerken. Elke streep die iemand zet is daarna te herkennen aan een label met een naam.

Inko: interactief whiteboard

Naast het Samenwerkingspack is ook mogelijk om het Hero Plan aan te schaffen. Dit is vooral interessant voor scholen en bedrijven. Met dit abonnement kan één persoon sessies opstarten, waar ook gratis gebruikers aan kunnen deelnemen. Dit abonnement kost €12,99 per maand of €109,99 per jaar.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.