1Password 7 beta voor Mac met nieuw uiterlijk nu te proberen

AgileBits heeft een publieke beta uitgebracht voor 1Password 7 op de Mac. Iedereen kan de nieuwe versie proberen en het zit vol met nieuwe functies. Maar het eerste wat je zal opvallen is een compleet nieuw lettertype: Courier Prime Bits, een eigen variant op het Courier Prime-font.

Baalde je dat je vanavond nog niet iOS 11.3 kon installeren en wil je toch iets nieuws te ontdekken hebben? 1Password 7 heeft genoeg om je in te verdiepen. Het ontgrendelscherm heeft net als de iOS-app een strakker en kleuriger uiterlijk gekregen, terwijl je voorheen te maken had met wat gedempte kleuren.


De witte interface is vervangen door iets met meer kleur en met minder witruimte. Dat betekent overigens niet dat de interface nu heel rommelig is geworden. Het nieuwe lettertype maakt het bovendien makkelijker om onderscheid te zien tussen een 1 en de kleine letter l.

1Password nieuw lettertype

Heb je meerdere kluizen, bijvoorbeeld voor zakelijk en privé of binnen een gezin, dan kun je vanaf nu makkelijker items klikken en slepen van de ene naar de andere kluis. In de donkere zijbalk zie je alle kluizen. Sleep je een item naar New Vault, dan zal meteen een nieuwe kluis worden aangemaakt.

1Password 7 voor Mac

Heb je nu alles nog in één kluis zitten, dan gaat AgileBits je helpen om dat wat meer te structureren. Zo kun je alle wachtwoorden die met een bepaalde hobby te maken hebben in één kluis stoppen, terwijl je accounts van reisorganisaties in een andere kluis stop. Je creditcard-info en bankgegevens kunnen weer in een andere kluis. Bij elke kluis kun je de naam, beschrijving en het profielplaatje aanpassen.

Er zitten nog meer verbeteringen in, zoals rijke tekstopmaak voor beveiligde notities en betere performance. Tijdens de looptijd van de betaperiode wil AgeileBits nog meer functies toevoegen.

1Password 7 beta zelf proberen

De beta van 1Password 7 is voor iedereen beschikbaar. Tijdens de betafase kunnen mensen met een oude licentie voor $40 updaten naar een nieuwe licentie. Later zal dit $65 worden. Je bent echter niet verplicht om over te stappen; heb je nog een oude licentie dan kun je die gewoon blijven gebruiken, maar dan mis je wel wat.

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. 1Password werkt ook samen met passkeys (toegangssleutels). Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password. Alternatieven zijn LastPass en Dashlane of natuurlijk Apple's eigen iCloud Sleutelhanger.

1Password

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.