iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 12-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: PlayerUnknown's Battlegrounds

PlayerUnknown’s Battlegrounds is een Battle Royale game die van oorsprong te spelen is op pc en Xbox. De game lijkt een beetje Fortnite Battle Royale dat onlangs ook naar iOS kwam. PUBG heeft echter een realistischere uitstraling. Het principe van de game is wel hetzelfde: je wordt met 99 andere spelers op een eiland gedropt en degene die als laatste overblijft, wint.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Er zit weinig verschil tussen de iOS-versie en pc-versie. De besturing is wel aangepast voor het touchscreen. Ook is het automatisch oppakken van items en wapens een van de veranderingen. Je kunt niet inloggen met het account dat je voor de pc-versie gebruikt, je zult een nieuw account aan moeten maken om het op de iPhone te kunnen spelen (of een verzoek moeten indienen om je bestaande account te mogen gebruiken). Lees hier meer over PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Podcast App

Ben je niet zo’n fan van de standaard podcast-app van Apple, dan is The Podcast App misschien wel iets voor jou. Volgens de makers van de app is het de makkelijkste manier om naar een podcast te luisteren. De app kent een aantal categorieën zoals kunst, zakelijk, gezondheid, nieuws, tech en nog veel meer. Binnen deze categorieën kun je makkelijk zoeken naar potcasts die jou aanspreken, vervolgens hoef je ze alleen nog maar te downloaden om ernaar te luisteren. De app is helemaal gratis te gebruiken en je hoeft ook geen account aan te maken.

CorelCAD Mobile

CorelCAD Mobile is een app voor technische ontwerpers. De app maakt het mogelijk om een .DWG-tekening op een iPhone of iPad mee te nemen naar een collega of klant. Het is de eerste keer in tien jaar dat Corel weer een app voor iOS uitbrengt en dat is een mijlpaal. Je gebruikt CorelCAD Mobile in combinatie met CorelCAD 2018 voor de Mac en Windows PC en kunt met de app 2D- en 3D-tekeningen bekijken. De app is gratis te downloaden, maar om alle functies te kunnen gebruiken, kost het €99,99 per jaar of €9,99 per maand. Je krijgt dan wel toegang tot de Sketch-tools waarmee je makkelijk aanpassingen kunt doen. In ons artikel over CorelCAD Mobile lees je meer informatie.

Detective Pikachu Sticker Pack

Pikachu ken je waarschijnlijk wel van Pokemon, maar wist je dat deze kleine Pokemon ook een eigen game heeft? Detective Pikachu komt naar iOS, een beetje dan. Detective Pikachu heeft zijn eigen iMessage-stickers gekregen. Hiermee deel je je de schattige plaatjes van deze kleine detective direct met je vrienden.

Jot – Notes & Todos

Jot – Notes & Todos is een nieuwe notitie-app waarin je ook makkelijk to do-lijstjes kunt maken. De app is simpel en overzichtelijk. Je hebt een hoofdpagina waarop je een overzicht hebt van al je notities en lijstjes. In dit scherm kun je zoeken en nieuwe notities aanmaken. Wanneer je dat laatste doet, krijg je een blanco scherm te zien waar je kunt beginnen met je notities. Verder zit er niks op of aan de app. Dat is dan ook de kracht van de app, de simpelheid.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.