iCulture vergelijker

Apple Watch kopen en prijzen vergelijken

Apple Watch Series 2 met WatchOS 3Wil je een Apple Watch kopen? Dan vind je op deze pagina alles over de prijzen en verkooppunten van Apple’s smartwatch. Je leest welke modellen verkrijgbaar zijn en bij welke aanbieders je de Apple Watch kunt kopen.

We hebben een apart Apple Watch-dossier waar we de verschillende functies van de Apple Watch uitleggen.

Apple Watch kiezen: welke past bij jou?

Bij het open van een Apple Watch moet je een keuze maken uit de volgende opties:

Apple Watch waterproof

Apple Watch kopen in Nederland

De Apple Watch is in Nederland verkrijgbaar bij:

  • De online Apple Store
  • Apple Stores in Amsterdam, Brussel, Den Haag en Haarlem
  • Apple Premium Resellers, waaronder iCentre, Xando en AMac
  • Media Markt en andere bekende winkelketens

De meeste winkels hebben de modellen van aluminium en staal op voorraad. De speciale modellen zoals Edition, Hermes en Nike (zie verderop) zul niet maar op een beperkt aantal verkooplocaties aantreffen.

Apple Watch waterbestendig

Apple Watch prijzen

Dit zijn de Nederlandse prijzen voor de Apple Watch:

In België gelden dezelfde prijzen. Daar is de Apple Watch verkrijgbaar bij de Apple Stores en bij APR’s zoals FNAC.

Apple Watch materialen

De Apple Watch is in drie verschillende materialen verkrijgbaar, elk met een verschillend prijsniveau. Je kunt kiezen uit:

  • Aluminium in lichtgrijs, spacegrijs, goud of roségoud. Dit is het voormalige sportmodel. Verkrijgbaar vanaf €339.
  • Staal in metaalkleur of spacezwart. Verkrijgbaar vanaf €669.
  • Keramiek in helder wit, dit is de duurste uitvoering. Verkrijgbaar vanaf €1469.

Aluminium spacegrijze Apple Watch
Veruit de populairste uitvoering: de aluminium spacegrijze Apple Watch met zwart sportbandje.

Apple Watch modellen

Technisch gezien zijn alle modellen van de Apple Watch Series 2 vrijwel gelijk. Het maakt dus niet uit of je een stalen horloge met leren bandje of een aluminium model met nylon bandje koopt. Wel moet je er rekening mee houden dat er twee formaten zijn:

formaat afmetingen apple watch

Welk formaat het beste bij jou past is afhankelijk van je polsomtrek en persoonlijke smaak. Het is niet zo dat het 38mm-model alleen voor vrouwen is bedoeld; er zijn ook mannen met smalle polsen en vrouwen met dikke polsen.

Bandjes Apple Watch Series 2

Daarnaast heeft Apple een aantal speciale collecties. Je kunt kiezen uit:

  • Apple Watch Edition: deze luxere uitvoering van de Apple Watch is gemaakt van een nieuw keramisch materiaal en is verkrijgbaar in slechts één uitvoering: helder wit met een wit fluorelastomeer bandje. Wel kun je kiezen uit de twee formaten 38mm en 42mm.
  • Apple Watch Hermes: dit is een luxe collectie met lederen bandjes van het modehuis Hermes. Het omvat speciale horlogebandjes en wijzerplaten die niet los in de winkel verkrijgbaar zijn.
  • Apple Watch Nike+: dit is een sportieve collectie met fluorelastomeer bandjes, in samenwerking met Nike. Het omvat speciale geperforeerde horlogebandjes en wijzerplaten die niet los in de winkel verkrijgbaar zijn.

Apple Watch Series 2 vijf horloges

Apple Watch Series 1

Naast de hierboven genoemde Series 2 modellen vind je in de winkel ook nog de originele Apple Watch, die een nieuwe naam en een betere processor heeft gekregen. De Apple Watch Series 1 is voorzien van een nieuwe dual-core processor (S1P) en is alleen in aluminium verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit zilver, spacegrijs, goud of roségoud. De Apple Watch Series 1 mist een aantal verbeteringen die in Series 2 zijn doorgevoerd, zoals de betere waterbestendigheid. Wel gaat het opstarten van apps aanmerkelijk sneller dan voorheen.

BEKIJK OOK
Welk model van de Apple Watch is het best geschikt, de Apple Watch Series 1 of Apple Watch Series 2? Afhankelijk van je behoeftes, adviseren wij je welk model je het beste kunt halen.
14

Apple Watch staal bruin bandje

Apple Watch kopen in het buitenland

De Apple Watch is ook verkrijgbaar in de meeste Europese landen. In 2016 loont het niet de moeite om naar het buitenland te gaan, omdat de prijzen vrijwel hetzelfde zijn en de nieuwe modellen op exact hetzelfde moment verkrijgbaar zijn in de winkels. In 2015 gingen veel Nederlanders naar Duiitsland, Frankrijk en andere landen omdat de Apple Watch daar iets eerder beschikbaar kwam. Mocht je plannen hebben om toch in het buitenland te kopen, dan is het goed om te weten dat de garantie ook in Nederland geldt. Je kunt dus met een kapotte Apple Watch gewoon naar de Nederlandse of Belgische Apple Store gaan.

Je kunt de Apple Watch ook in de VS kopen en profiteert dan van de gunstige dollarkoers. De Apple Watch Series 2 is er vanaf $269 verkrijgbaar, maar je moet nog wel rekening houden met lokale salestax. De Apple Watch valt qua aanschafprijs onder de belastingvrije limiet van €430, dus je hoeft geen douanekosten te betalen. Je hebt op een Apple Watch die in de VS is gekocht gewoon garantie, ook als je ermee naar de Nederlandse Apple Store gaat. Wel kan het zijn dat je maar 1 jaar garantie krijgt, omdat jouw aankoop niet onder de tweejarige Europese regeling valt.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!