Apple Watch Studio

Met Apple Watch Studio stel je zelf je smartwatch samen

Heb jij al een berg zwarte sportbandjes in huis liggen, omdat je die altijd standaard meegeleverd krijgt bij een nieuwe Apple Watch? Vanaf dit najaar is er Apple Watch Studio, waarbij je zelf bepaalt welk bandje je met welke horlogekast combineert. Daardoor ontstaan honderden combinaties.

Apple Watch Studio: zelf kiezen

Je wilt een spacegrijze Apple Watch, maar het liefst met een heel specifiek leren bandje. Voorheen moest je dan dubbel betalen: het horloge met een standaard zwart bandje, dat je eigenlijk niet wilde hebben. Plus nog de losse aanschaf van het leren bandje. Dat hoeft met de komst van Apple Watch Studio niet meer. Vanaf najaar 2019 is Apple wat flexibeler in het leveren van verschillende horlogekasten met bandjes.

Apple Watch Studio kiezen

In totaal zijn er volgens Apple bijna duizend combinaties mogelijk. Vorig jaar maakte Apple al een eerste stap, door de horlogekast en het bandje van de Series 4 apart van elkaar te verpakken. De horlogekast zat daarbij ook in een soort nauwsluitend zakje. Nu alles van elkaar kan worden losgetrokken heb je vrije keuze. Op de website van Apple kun je zelf de gewenste combinatie selecteren en je ziet meteen wat het gaat kosten.

In de winkels waren ook al veranderingen te zien. In plaats van de standaard combinaties van Watch met bandje had Apple een nieuw type tafel gemaakt, waarmee in één oogopslag te zien was dat je een horlogekast met veel meer horlogebandjes kunt combineren. De nieuwe service geldt alleen voor de Apple Watch Series 5, die per direct in pre-order beschikbaar is. Na het kiezen van de gewenste combinatie klik je op Ik ben klaar.

Apple Watch Studio maat kiezen

Je kunt meerdere combinaties samenstellen en vervolgens kiezen welke je het best bevalt. Ook kun je de grootte van de horlogekast en de kleur van de behuizing zelf kiezen. Helaas heb je in Nederland en België nog steeds weinig keuze, omdat bij ons geen 4G-versie van de Apple Watch verkrijgbaar is. Je kunt dus ook niet kiezen voor de modellen met roestvrijstalen kast. De nieuwe modellen in titanium en keramiek gaan eveneens aan onze neus voorbij. Die kun je alleen in omringende landen zoals Frankrijk en Duitsland kopen.

Apple Watch Studio kopen

Binnenkort kun je ook in de fysieke Apple Stores terecht voor deze mix-and-match service. Apple waarschuwt dat het niet in alle landen beschikbaar zal zijn, maar aangezien er een Nederlandstalige pagina voor Apple Watch Studio is, kun je in ieder geval online bestellen. Het is mogelijk dat de service in de winkel alleen mogelijk is in de wat grotere Apple Stores.

Hier kun je beginnen met samenstellen. Alles over de nieuwe Apple Watch Series 5 lees je in onderstaande round-up.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2019, 13:36
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.