Rekenmachine op Apple Watch.

Dit zijn de zes nieuwe standaardapps van watchOS 6

De Apple Watch krijgt met ingang van watchOS 6 een aantal nieuwe standaardapps. We zetten de nieuwe apps op een rijtje en laten je zien wat je ermee kan.

Nieuwe apps in watchOS 6

watchOS 6 biedt een aantal handige verbeteringen. In een apart artikel namen we al de nieuwe wijzerplaten van watchOS 6 onder de loep en nu is het de beurt aan de nieuwe apps. watchOS 6 is namelijk de grootste update wat apps betreft sinds jaren, want gebruikers met de nieuwste Apple Watch krijgen er maar liefst zes nieuwe apps bij. Dit zijn de nieuwe standaardapps in watchOS 6.


#1 App Store: de centrale plek voor nieuwe apps
Net als op je iPhone, iPad en Mac, vind je vanaf watchOS 6 op je Apple Watch ook een App Store-app. Dit is de nieuwe centrale plek voor het ontdekken van nieuwe apps. Je bekijkt de mogelijkheden van de apps rechtstreeks op de Apple Watch en je kan dankzij de screenshots ook beter zien hoe de apps er op jouw horloge uit zien. Belangrijk daarbij is dat apps nu volledig zelfstandig kunnen werken en dat er geen iPhone-versie meer vereist is. Meer over de App Store op de Apple Watch lees je in onze tip.

App Store op Apple Watch met overzicht.

#2 Rekenmachine: snelle berekeningen en rekening delen
Voor snelle berekeningen kan je straks ook de nieuwe Rekenmachine-app gebruiken. Deze ziet er ongeveer hetzelfde uit als op je iPhone, maar dan in het klein. Je maakt snel een simpele berekening, al kan je dat ook nog steeds Siri laten rekenen. Het handige van deze nieuwe Rekenmachine-app is dat er ook een optie in zit om percentages en fooien te berekenen. Je voert eerst het totaalbedrag van de rekening in, en tikt dan op de Tip-knop. Vervolgens kies je een percentage fooi dat je wil geven. Je kan dan zelfs kiezen met hoeveel personen je de rekening moet delen, dus je ziet meteen hoeveel iedereen inclusief fooi kwijt is.

watchOS 6 rekenmachine.

#3 Dictafoon: audio opnemen op je horloge
Het heeft even geduurd, maar eindelijk komt de Dictafoon-app ook naar de Apple Watch. Met de Dictafoon-app kun je snel een audio-opname maken. Stel dat je iets belangrijks moet onthouden, maar je hebt geen iPhone in de buurt om een notitie te maken. De Dictafoon-app laat je snel iets inspreken, zodat je dat briljante idee later nog kan terugluisteren. De app werkt heel eenvoudig met de opname-knop en werkt ook op de achtergrond. Audio-opnames terugluisteren kan ook direct op het horloge en alles wordt gesynchroniseerd met je andere apparaten.

watchOS 6 dictafoon.

#4 Noise: geluidsniveau meten
Een andere app op het gebied van audio vinden we in de vorm van de nieuwe Noise-app. Met de app kun je het geluidsniveau in je omgeving meten. De app houdt automatisch het geluidsniveau bij en waarschuwt je als het geluid te hard is en tijdelijke gehoorschade kan veroorzaken. Er is ook een complicatie beschikbaar waarmee je snel kan zien wat het geluidsniveau is in decibel. De Noise-app is alleen beschikbaar op de Apple Watch Series 4 en werkt dus niet op de Series 3 en ouder.

Noise-app op Apple Watch in watchOS 6.

#5 Audioboeken: luisterboeken rechtstreeks vanaf de Apple Watch
We kunnen al naar muziek en podcasts luisteren en de volgende stap op het gebied van audio zijn de audioboeken. De app werkt dan ook op een soortgelijke manier. Je nieuwe audioboeken worden automatisch gesynchroniseerd zodra je Apple Watch aan de lader ligt, net als bij muziek en podcasts. De app kijkt daarvoor naar de audioboeken in je Lees ik nu-lijst. Je kan ook verder luisteren via je Apple Watch als je al begonnen bent op je iPhone, iPad of Mac, want ook dit wordt gesynchroniseerd. Doordat de audioboeken op de Apple Watch staan, kun je ook luisteren als er geen iPhone in de buurt is.

watchOS 6 audioboeken.

#6 Cyclus: menstruatie volgen
Voor vrouwen is er een nieuwe Cyclus-app. Hiermee kan je je menstruatie volgen en symptomen bijhouden. Je bekijkt je cyclus zodat je snel kan zien wanneer je weer ongesteld bent. Bovenin vind je een kalender die met rode en bolletjes aangeeft wanneer je ongesteld bent en wat je vruchtbare periode is. De Cyclus-app werkt samen met de Gezondheid-app op je iPhone. Meer over de Cyclus-app lees je in onze tip.

Cyclus bijhouden op Apple Watch

De nieuwe apps zijn allemaal onderdeel van watchOS 6. watchOS 6 verschijnt in het najaar voor de Apple Watch Series 1 en nieuwer, al werkt de nieuwe Noise-app dus alleen op de Apple Watch Series 4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2019, 10:48
Categorie iDevices
Onderwerp watchOS 6
Device Apple Watch
Software watchOS 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.