iphone-telefoon-icoon

Bericht naar een groep sturen op iPhone en iPad

Iets te melden? Via de Berichten-app van de iPhone kun je meerdere mensen tegelijk een bericht sturen. Deze tip legt uit hoe je dat het handigst aanpakt, ook als je berichten naar iPhone- en Android-toestellen wilt sturen.

Je wilt meerdere mensen een bericht sturen, bijvoorbeeld een uitnodiging voor een verjaardagsfeest of een nieuwjaarswens. Met een groepsbericht stuur je meerdere mensen een sms of iMessage-bericht.

In een aparte tip hebben we uitgelegd hoe je in het groepen maakt in je adresboek op je iPhone of iPad, zodat je alle familieleden, collega’s of vrienden van de voetbalclub overzichtelijk bij elkaar ziet. Dit is de makkelijkste manier om meerdere mensen tegelijk een bericht te sturen.

Groepsbericht via iMessage-app

Het sturen van een bericht naar meerdere personen doe je als volgt:

  1. Ga naar iMessage op iPhone of iPad.
  2. Begin met het schrijven van een nieuw bericht.
  3. Vul een geadresseerde in en tik daarna steeds op de plusknop om nog meer contactpersonen toe te voegen.
  4. Als de namen in blauw worden weergegeven zal het bericht via iMessage worden verstuurd en bij een groene kleur zal het bericht via SMS worden verstuurd.

Het doorsturen van ontvangen sms-berichten is ook mogelijk, zodat je een ontvangen bericht met meerdere mensen kunt delen. Wat je ook kunt doen is het kopiëren van de tekst naar een nieuw bericht.

Groepsbericht versturen met een app

Het is ook mogelijk om een sms of iMessage-bericht naar een groep te sturen via een app. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de app Text2Group gebruiken. Wil je een bericht sturen naar een gemengde groep mensen, waarvan maar een gedeelte iMessage gebruikt, dan zul je het bericht als sms moeten sturen. Je kunt er dus het beste voor kiezen om groepen te maken waarin je onderscheid maakt tussen iMessage-gebruikers en mensen die geen iMessage-gebruiken (bijvoorbeeld mensen met een Android-smartphone). Gelukkig krijg je bij veel mobiele aanbieders onbeperkte sms.

Er zijn nog meer mogelijkheden om berichten te sturen. WhatsApp is uitgegroeid tot een populair alternatief voor sms, waarmee je ook gemakkelijk groepschats kunt doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2016
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerpen berichten, sms