Today at Apple Regent Street met fotograaf Shingi Rice

Sluitergeluid van de iPhone-camera uitschakelen

Schakel het sluitergeluid van de iPhone-camera uit, zodat je anderen niet stoort tijdens het maken van selfies en andere foto's. Het camerageluid van de iPhone en iPad is op twee manieren uit te schakelen.

Klinkt het sluitergeluid te luid?

Niet iedereen vind het prettig om een luid sluitergeluid te horen als je een foto maakt met de iPhone. Het kan vaak prettiger zijn om het camerageluid uit te schakelen, vooral als je foto’s op openbare plekken maakt. Bij het maken van selfies en andere foto’s wil je anderen niet storen met het sluitergeluid van de camera. Dit is heel simpel te doen, op twee manieren.


Als je één foto maakt is het sluitergeluid van de camera niet zo erg. Maar sta je op een plek met een mooi panorama en ben je van plan om heel veel foto’s te maken, dan kan het geluid van de camera vervelend zijn. Vooral als je op een bijzondere plek zoals een kerk of tijdens een herdenking foto’s wil maken is het sluitergeluid extra storend. Schakel het camerageluid dan gewoon uit!

iPhone X review: camera

Let op: in sommige landen is een sluitergeluid verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor Japan en Korea, waar het camerageluid altijd moet zijn ingeschakeld. Ben je op bezoek in een dergelijke land, dan moet je hier rekening mee houden. De iPhones die je in Japan en Korea koopt zijn dan ook standaard voorzien van een sluitergeluid, dat je niet kunt uitschakelen.

Camerageluid uitschakelen met muteknop

Met de knop aan de zijkant van de iPhone of iPad kun je gemakkelijk het camerageluid uitschakelen. Deze knop zit op de iPhone aan de linker zijkant en is te herkennen aan een oranje kleur, als teken dat de mute-functie is ingeschakeld. Hou er rekening mee dat dit ook binnenkomende telefoongesprekken en notificaties zal muten, dus na het maken van de foto’s kun je de muteschakelaar het beste weer uit zetten. De oranje kleur is dan niet meer zichtbaar.

iPhone muteknop

Op de iPad Air 2 en nieuwer vind je deze muteknop niet meer. Je moet daarom het geluid uitschakelen via het Bedieningspaneel. Open het Bedieningspaneel en tik op het belletje om het geluid van je iPad uit te schakelen. Behalve voor het camerageluid geldt dit dan ook voor meldingen en oproepen.

Sluitergeluid uitschakelen met volumeknoppen

Je kunt ook de volumeknoppen van de iPhone of iPad gebruiken om het sluitergeluid te dempen. Je kunt dit het beste doen voordat je de Camera-app opent, want de volume omlaag-knop heeft in de Camera-app een andere functie. Je kunt er namelijk ook foto’s mee maken, zodat je niet op het scherm hoeft te tikken. Pas dus het volume aan vóórdat je foto’s gaat maken. Let er wel op dat de optie Wijzig met knoppen bij Instellingen > Geluiden/Horen en voelen aan staat.

Camerageluid uitschakelen via de instellingen

Een derde manier is om via de instellingen het geluid uit te schakelen:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar Horen en voelen.
  3. Zet de schuifknop bij Beltoon en meldingen helemaal naar links.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Onderwerp camera